Με τέτοια στάση, πυροβόλησαν τα πόδια τους.

Το καθεστώς τρόμαξε. Τρόμαξε γιατί είδε ανθρώπους να κρατούν το σύμβολο που ενώνει, την ελληνική σημαία, και όχι διχαστικά κομματικά σύμβολα. Είδε ανθρώπους, οι οποίοι όχι απλά σηκώθηκαν απ’ τον καναπέ, αλλά γέμισαν καράβια, λεωφορεία, αεροπλάνα από κάθε άκρη της Ελλάδας, δαπανώντας εν μέσω κρίσης ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, για να συμμετάσχουν σε ένα συλλαλητήριο το οποίο δεν διοργανώθηκε από καμία «κεφαλή», αλλά «απ’ τα κάτω», απ’ την βάση. Τους τρόμαξε η αυτοοργάνωση του λαού. Ενός λαού «αγανακτισμένου», αυτή την φορά για λόγο που ξεπερνά την οικονομίστικη αντίληψη της καθημερινότητάς του… 

Η κυβέρνηση όπως έχει δείξει με την μέχρι τώρα φασίζουσα στάση της, δεν θα πάρει το μήνυμα. Εκτός κι αν η πίεση του λαού συνεχιστεί και στρέψει αναπόφευκτα σε την ατζέντα σε θέματα πιο «πατριωτικά». Ο ανεκδιήγητος Πολάκης, είδε σε αυτόν τον κόσμο κυρίως χρυσαυγίτες, χουντικά σταγονίδια και αρχαιόπληκτους. Δυστυχώς γι’ αυτόν και τους συν αυτώ, το συλλαλητήριο ήταν ένα μεγάλο ψηφιδωτό για το οποίο δεν αναρωτήθηκαν ποια ήταν η ζωοποιός αιτία που οδήγησε τον κόσμο εκεί. Αυτό το πύρωμα της καρδιάς στη θέα της γαλανόλευκης και το δάκρυ στα μάτια στο άκουσμα του εθνικού μας ύμνου, είναι συναισθήματα που δεν θα νιώσουν ποτέ ορισμένοι απάτριδες, οι οποίοι, αντίθετα, θα έσπευδαν ευχαρίστως να υπερασπισθούν τα δικαιώματα της Νικαράγουα, των Μάο – Μάο και τον αγώνα κατά της εξαφάνισης της λιβελούλας.

Το μεγάλο κέρδος ήταν ότι αυτοί οι άνθρωποι ήταν «κανονικοί», «νοικοκυραίοι» όπως τους αποκαλούν χλευαστικά. Ήταν ένα ετερόκλητο πλήθος το οποίο στράφηκε ενάντια σε όλο το πολιτικό σύστημα (η ΝΔ τελικά τήρησε επαμφοτερίζουσα στάση) και δεν έχει πολιτική στέγη, κάτι το οποίο θα πυροδοτήσει εξελίξεις. Είναι μια προίκα που δεν πρέπει να σπαταληθεί άσκοπα και να γίνει έρμαιο στα χέρια του οποιοδήποτε καιροσκόπου. Με την επιτυχία του συλλαλητηρίου δεν κερδήθηκε ο πόλεμος, αλλά μια μάχη. Μια μάχη που τώρα αρχίζει. Θέλει μεγάλη φρόνηση και σωφροσύνη για να κεφαλαιοποιηθεί αυτή η επιτυχία καθώς θα συνερχόμαστε από την μεγάλη επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο της Αθήνας είναι το επόμενο τεστ (ίσως πρέπει να μετατεθεί για αργότερα). Αλλά τώρα το καθεστώς θα είναι υποψιασμένο, άρα προετοιμασμένο. Στην Αθήνα πιθανόν θα επιστρατευτεί όλο το παρακράτος. Μπορεί να γίνει πεδίο προβοκάτσιας από διάφορους κύκλους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα. Γι’ αυτό απαιτείται προσοχή και σύνεση, είναι ιστορικές και κρίσιμες οι στιγμές.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com