18.1 C
Athens
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
spot_img

Η στυγνή κομματοκρατία, μία νεοπαγής μορφή ολοκληρωτισμού

Είναι ψηλαφητό τοις πάσι, κατά την συναλλαγή του εκάστοτε πολίτη, με όλες τις εκφάνσεις και πτυχές του ευρύτερου δημοσίου τομέα, να αντιμετωπίζει, εν γένει, παντελή αδιαφορία και συμπεριφορά, εκ μέρους των «δημοσίων» υπαλλήλων,  η οποία απάδει ευθέως και σαφώς με το πρότυπο, ενός Συντεταγμένου ευνομούμενο έθνους -Κράτους και δη μέλους της Ε.Ε, εις το οποίο, λογίζεται αυτονόητο, να επικρατεί  η οργάνωση και ο σεβασμός προς τον, νομοταγή και φορολογούμενο, πολίτη. 

Ορισμένοι έχουν ταυτίσει το ιδιωτικό με το δημόσιο τομέα, εκδηλώνοντας μία υπερφίαλη αλαζονεία, αγένεια και πρόδηλη ασέβεια, προς τον συμπολίτη τους, προφανώς πηγάζουσα, από την διασφάλιση του «αμετακινήτου», της θέσεώς τους, συνεπεία, των πάλαι ποτέ, κομματικών διορισμών, κάθε άλλο παρά αριστίδην, από την  αυτή αλληλοδιαδοχή των κομμάτων στην εξουσία.

Την αυτή ιδεοληψία έχουν και τα δικαστήρια, ο δημόσιος υπάλληλος φέρει, εξ ορισμού, ένεκεν της ιδιότητάς του, επαυξημένη αξιοπιστία, από έναν ιδιώτη, ελεύθερο επαγγελματία.

Η νοσηρώς διαποτισμένη αυτή αντίληψη της δομής του Κράτους, μόνον θυμηδία προξενεί, διότι συνιστά τεκμήριο, χρόνιας αβελτηρίας των θεσμών, οι οποίοι, καθίστανται στενά εναγκαλισμένοι με το κράτος, το οποίο, υποτάσσεται, αντί να οριοθετείται κατά μείζονα και σαφή τρόπο, από την εκάστοτε, εκτελεστική εξουσία, ελέω δήθεν λαού.

Άξιον μνείας, είναι ότι η παρούσα «αριστερεπώνυμη» κυβέρνηση, έχει εγκαθιδρύσει, ένα διευρυμένο κράτος, με εμφυλιοπολεμικές συνιστώσες και ιδεολογικώς χρωματισμένα πρότυπα, επιβεβαιώνοντας επί τη πράξη, περίτρανα, τον ιδεολογικό κρατισμό Σοβιετικού Τύπου, ως όραμα μίας σύγχρονης χώρας, στο μέλλον.

Εκ παραλλήλου, αποκηρύττει το έθνος, με μία παρωχημένη και ανεδαφική παλαιο-μαρξιστικού τύπου ρητορική,  επειδή ούτως το κόμμα, στείρως και δογματικώς πρεσβεύει, μολονότι τα ιδεολογήματά του αυτά, η ίδια η Ιστορική πραγματικότητα έχει εκκωφαντικώς καταλύσει, πέμποντας τα ανεκκλήτως εις το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Η κραυγαλέα βεβαίως αντινομία η οποία σοβεί στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος, είναι ο χαίνων αριστερίζον μανδύας, και η αντικαπιταλιστική του ρητορική, η οποία συγχωρείται σήμερον, λόγω της περιόδου των «αποκρεών», καθότι η έμπρακτος  οικονομική του πολιτική είναι άκρως νεοφιλελεύθερη.

Εν κατακλείδι, η έλλειψη λειτουργίας των θεσμών στην Ελλάδα, είναι συνέπεια της πλήρους υποκατάστασής τους, από την στυγνή κομματοκρατία, από το κραταιό πελατειακό κράτος, ιδιαιτέρως των κατ’ εφημισμόν αριστερών.

Χάρης Κατσιβαρδάς
Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έλαβε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου Σχολής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό Δίκαιο, και η Ε.Σ.Δ.Α) και τον δεύτερο στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Δίκαιο της Πληροφορικής, Κοινωνιολογία του Δικαίου και Εκκλησιαστικό Δίκαιο. Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 του Ν.3898/2010 (Α’211). Ξένες γλώσσες: Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία. Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στον Δικαστικό Κλάδο. Έχει συγγράψει και παρουσιάσει τέσσερα βιβλία πολιτικού δοκιμίου, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους: • Εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρών στα τεκταινόμενα • Μεθ’ εαυτόν κατ’ αντιμωλίαν • Η ειρκτή του ονείρου • Εύλαλη μαριονέτα Συμμετέχει στην πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς με τίτλο «Πού πήγανε τα λεφτά ;» στον ΑΡΤ FM 90,6. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 13.00. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Νέα Πολιτική, στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και κατά καιρούς σε διάφορες άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 59 και Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5, με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό, εμπράγματο) Ποινικό Δίκαιο, (ενδοοικογενειακή βία, δίκαιο ανηλίκων, παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, οικονομικό έγκλημα), Εμπορικό Δίκαιο (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό, αξιόγραφα), Διοικητικό Δίκαιο (αιτήσεις ακυρώσεως, προσφυγές, αγωγές κατά του Δημοσίου, Πειθαρχικό δίκαιο). Είναι υπό έκδοση το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του, με τίτλο : «η Πολιτική κυβίστηση της 5ης Φάλαγγας»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
759ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ