23.9 C
Athens
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
spot_img

ΟΙ «ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΙ» ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Στην πρόσφατη παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον εορτασμό του 1821, η Μοίρα των ΟΥΚ που παρέλασε φώναξε συνθήματα (όπως και άλλα σώματα), ένα εκ των οποίων περιλάμβανε την κατάληψη της Πόλης (της Κωνσταντινούπολης) από τους Έλληνες. Αμέσως την επόμενη μέρα, και ενώ ούτε καν προσωπικά είχα καταλάβει ότι φωνάξανε κάτι, βγήκε μια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η Βασιλική Κατριβάνου και είπε (στο περίπου) ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι ΟΥΚάδες για το σύνθημα.

Ακριβώς η ανάρτηση της είναι παρακάτω:

 λλ

Μόλις το είδα σκέφτηκα «Τι να πρωτογράψω για αυτό το αίσχος της πολιτικής που ακούει στο όνομα Κατριβάνου». Δεν πρόλαβα να το σκεφτώ και βλέπω ανάρτηση από ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα στα ίδια πλαίσια.

Είναι προφανές εκ της πορείας του θέματος, ότι το πρόβλημα δεν είναι η κα Κατριβάνου, αλλά αρκετοί (στους οποίους και το ΠΑΣΟΚ και η ίδια φαίνεται να προσβλέπουν πολιτικά), που ενστερνίζονται αυτή την άποψη. Και το κείμενο μου απευθύνεται σε αυτούς και όχι στο ΠΑΣΟΚ ή την κα Κατριβάνου, που ξέρουν ήδη πάρα πολύ καλά αυτά που θα αναφέρω, απλά επιθυμούν να αντλήσουν πολιτικά οφέλη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Κάθε άνθρωπος έχει πολλές ταυτότητες σύμφωνα με την επιστήμη της Ψυχολογίας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας. Μια εξ αυτών είναι η Εθνική Ταυτότητα. Η Εθνική Ταυτότητα απαντά σε ανώτερα ερωτήματα του ανθρώπου περί της ύπαρξης του και της κουλτούρας του, φέρνοντας σε επαφή το σήμερα με το τότε, το «ηθικό» και το «άξιο» της κοινωνίας σήμερα με το σκοπό της ύπαρξης του ανθρώπου και εν τέλει διαμορφώνει τεράστιο μέρος της κοινωνικής συμπεριφοράς του ατόμου ενώνοντας ένα σύνολο ατόμων σε μια κοινή συνισταμένη ώστε να συνυπάρξει και να δημιουργήσει καθότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Μέρος της Εθνικής Ταυτότητας είναι και οι εθνικοί πόθοι και η ιστορία του λαού (όχι του τόπου μόνο απαραίτητα).

Φυσικά ο Νεοέλληνας, δεν φύτρωσε από το πουθενά. Είναι συνέχεια κάποιων προγόνων. Είναι σύνηθες οι Νεοέλληνες να αποκαλούμε τους εαυτούς μας Ρωμιούς. Αυτό το προσωνύμιο δεν είναι τυχαίο. Προέρχεται από το Βυζάντιο και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορίας, της οποίας οι ελληνόφωνοι και ορθόδοξοι πληθυσμοί (δηλαδή οι Έλληνες) αποτελέσανε την ραχοκοκαλιά της.

Άρα είναι απαραίτητο να αποδεχτούμε όλοι μας ότι υπάρχει μια συνέχεια στην ιστορία του λαού μας. Οι Νεοέλληνες είναι οι Ρωμιοί της Τουρκοκρατίας. Από πού προήλθε το Ρωμιοί όμως; Το Ρωμιοί προήλθε από τους Ρωμαίους, καθότι όλοι οι πολίτες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (και της Ανατολικής συμπεριλαμβανομένης) είχαν πάρει το δικαίωμα του «Ρωμαίου Πολίτη». Φυσικά η καταγωγή των ανθρώπων αυτών από την γλώσσα που μιλούσαν μαρτυρείται ότι ήταν Ελληνική, ωστόσο επειδή η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας διατήρησε αυτόν τον τίτλο μέχρι τέλους. Οι Βάρβαροι λοιπόν όλους τους Ελληνόφωνους Ορθόδοξους πληθυσμούς της Αυτοκρατορίας τους αποκαλούσαν «Ρωμιούς», κάτι που έμεινε και σήμερα. Φυσικά οι Ρωμιοί ήταν οι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων μέσα σε μια χαοτική κατάσταση και οι Νεοέλληνες σήμερα είμαστε οι άμεσοι απόγονοι των Ρωμιών και μέσω αυτών οι έμμεσοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

Έτσι από την στιγμή που οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχανε ένα ενιαίο Κράτος, και το πρώτο Ελληνικό και ενιαίο Κράτος ήταν η Βυζαντινή Αυτοκρατορία (ζητώ συγγνώμη για τον όρο «βυζαντινή» αλλά τον χρησιμοποιώ για να γίνομαι κατανοητός και από όσους δεν γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία), επίσης από την στιγμή που είναι απευθείας απόγονοι των Ρωμιών, είναι φυσικό να έχουν μια ιστορική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη (ή Πόλη). Για  αυτό και την «Πόλη» την γράφουν με «Π» Κεφαλαίο. Γιατί για την συνείδηση μας, για την Εθνική μας ταυτότητα, αυτή είναι η πρώτη εκ των πόλεων μας. Άρα η Κωνσταντινούπολη είναι φυσικό να αποτελεί κρυφό πόθο και λίκνο του πολιτισμού κάθε σύγχρονου Ρωμιού.

Είναι ακόμα πιο σημαντικό το ότι ζούνε απόγονοι ανθρώπων που μόλις ο παππούς τους ήρθε διωγμένος από εκεί ύστερα από τις διώξεις των Τούρκων προς τους ελληνικούς πληθυσμούς. Δηλαδή πρόσφατα.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ «ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥΣ»

1ον) Το ότι φωνάξανε τα ΟΥΚ σύνθημα για την «Πόλη» και εσείς κα Κατριβάνου καταλάβατε αμέσως την Κωνσταντινούπολη, συνηγορεί σε ένα μόνο πράγμα, ότι καταλάβατε πολύ καλά τι είναι η Κωνσταντινούπολη για τον σύγχρονο Έλληνα και σκοπίμως επιλέξατε να προκαλέσετε. Γιατί αν πραγματικά πιστεύατε ότι για τον Έλληνα η «Πόλη» δεν σημαίνει τίποτα, εσείς δεν θα λέγατε τίποτα γιατί θα μπορούσαν στο σύνθημα κάλλιστα να εννοούν όχι «Πόλη» αλλά «πόλη»…. με μικρό… καταλάβατε όμως το κεφαλαίο… άρα προδίδεστε σε ένα πράγμα, στο ότι γνωρίζετε πολύ καλά το μέγεθος της προσβολής που ρίξατε στο μεγαλύτερο μέρος του λαού μας που σε αντίθεση με εσάς έχει Εθνική Ταυτότητα.

2ον) Είπατε «κυρία» Κατριβάνου ότι το γεγονός ότι τα ΟΥΚ φωνάξανε ότι θα τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο όταν καταλάβουν την Πόλη, μέσα στην Πόλη, είναι «πρόκληση προς την Δημοκρατία»… Ξέρετε τι είναι η Δημοκρατία; Τι δουλειά έχει με τις αλύτρωτες πατρίδες μας το πολίτευμα της χώρας; Ξέρετε τι λέτε στον λαό «κυρία» Κατριβάνου, ότι μέρος της Εθνικής Ταυτότητας μας είναι «αντιδημοκρατικό»…φυσικά δεν ισχύει, αλλά καταλαβαίνετε τι λέτε στον Έλληνα; Εσείς από αυτό το θεώρημα σας ποιος λέτε ότι θα χάσει; Η Εθνική Ταυτότητα ή η Δημοκρατία που τα βάζετε το ένα απέναντι στο άλλο; Λέτε στον λαό ότι αν θέλει να υπηρετήσει τους Εθνικούς του στόχους, την Εθνική του Συνείδηση, την ευθύνη του προς την ράτσα του, πρέπει να είναι Αντιδημοκράτης. Αυτό του λέτε. Του λέτε ότι εσείς, η τάχα δημοκράτισσα (που δεν είστε από ότι φαίνεται) είστε ανίκανη να αποδεχτείτε καν ότι ο ελληνισμός έχει αλύτρωτες πατρίδες. Μεγάλη τιμή για την Δημοκρατία που τόσο ευαγγελίζεστε είστε «κυρία» Κατριβάνου… Εσείς είστε η πρόκληση κατά της Δημοκρατίας και η αμέριστη ανοησία σας. Όχι τα ΟΥΚ. Εσείς που καθιστάτε ένα ευγενές πολίτευμα που σκοπό έχει να υπηρετεί τα Εθνικά Δίκαια και Ιδεώδη βωμό της πολιτικής σας ανάδειξης!!! Σπρώξτε και άλλο κόσμο στα Άκρα «κυρία» Κατριβάνου. Εσείς που «υπηρετείτε την Δημοκρατία»… φυσικά ειρωνεύομαι. Τον εαυτό σας υπηρετείτε και μόνο.

3ον) Τόσοι Έλληνες Λόγιοι και ιστορικοί που προσδιορίζουν ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι πρωτεύουσα του ελληνισμού είναι η Πόλη, τι είναι; Είναι και αυτοί «Φασίστες»; Δηλαδή η κα Αρβελέρ που σε συνέντευξη της είπε ότι ο Ελληνικός είναι ο μόνος λαός που η πρωτεύουσα του είναι ακόμα σκλαβωμένη είναι Φασίστας; Ο Νίκος ο Λυγερός, ένα εκ τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου, και γνωστότατος Ακαδημαϊκός (δάσκαλος όπως θέλει να αυτοαποκαλείται) του κόσμου, που μιλάει για την Ανατολική Θράκη λέγοντας ότι αυτά είναι τα «Μεγάλα Κατεχόμενα» είναι Φασίστας; Ο Henry Morgenthau που έγραφε το 1929 ότι ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας δεν απελευθερώθηκε ποτέ είναι Φασίστας; Προφανώς δεν ρωτάω αλλά στα μάτια της και ο Πάτερ Παΐσιος και τόσοι μάρτυρες και Άγιοι της Εκκλησίας είναι Φασίστες. Ο  Reverand John Douglas ένας αγγλικανός ιερέας βλέποντας τον Αγγλικό Στόλο να αποχωρεί από την Κωνσταντινούπολη, έγραψε ότι θα είναι έγκλημα κατά της Αγγλικής Ιστορίας, ο Αγγλικός στόλος να αφήσει στα χέρια των Τούρκων μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη και μια υπέροχη Εκκλησία σε Τζαμί, μάλλον είναι και αυτός Φασίστας «κυρία» Κατριβάνου.

ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΑ

Από ότι φαίνεται κυρία Κατριβάνου, η μόνη η οποία δίνετε αξία στον Φασισμό και στην Αντι-δημοκρατία είστε εσείς.  Αφενός γιατί άτομα σαν εσάς ευτελίζουν την έννοια της Δημοκρατίας επικαλούμενα ότι την πρεσβεύουν. Γιατί προκαλείτε εσκεμμένα το Εθνικό Αίσθημα του λαού τον οποίο, υποτίθεται ότι εκπροσωπείτε, φορώντας στον εαυτό σας την Αξία της Δημοκρατίας σαν ταμπέλα, ενώ είστε ανάξια εκ της πράξεως σας να την επικαλείστε. Αφετέρου επειδή φαίνεται τελικά πως δίνετε μεγάλη αξία στους Αντι-δημοκράτες και τους Φασίστες. Τους δίνετε το μεγαλύτερο δώρο και την μεγαλύτερη υπηρεσία!!! Τους αναγνωρίζετε ως τους μόνους εκφραστές των Εθνικών Ιδεωδών. Και μαζί με αυτούς καθιστάτε και όλους τους αντικειμενικά Δημοκράτες που διαφωνούν με την άποψη σας και ανέφερα παραπάνω, και που είναι λαμπρότεροι από εσάς ως πνευματικοί άνθρωποι, «Φασίστες» και τους χαρίζεται εκεί που οι ίδιοι ποτέ δεν επιθύμησαν να ανήκουν.

Εσείς, οι ταμπέλες σας και οι ψηφοφόροι σας κα Κατριβάνου είστε οι μεγαλύτεροι «Φασίστες» (κατά την έννοια που το εννοείτε) τελικά. Και για αυτό θα έχετε το τέλος της προκατόχου σας «κυρίας» Ρεπούση. Το τέλος που σας αξίζει.

Προμηθεύς Πυρφόρος

Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση, ενώ έχει διατελέσει επικοινωνιακός σύμβουλος και Campaign Manager. Εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην επίλυση ναυτασφαλιστικών διαφορών. Είναι Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στην εφημερίδα Δημοκρατία και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
760ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ