18.1 C
Athens
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
spot_img

Οι αργυρώνητες μελέτες για την καταγωγή των Ελλήνων και ο Κάρλος Αντόνιο Αρναῒθ Αγιένα

 του Νικόλαου Μπάστα

Το 2001 στο επιστημονικό περιοδικό Tissue Antigens δημοσιεύτηκε μία εργασία υπό την αιγίδα του Ισπανού καθηγητή ανοσολογίας Κάρλος Αντόνιο Αρναῒθ Αγιένα. Ο τίτλος της : «Τα HLA γονίδια των Μακεδόνων και η υποσαχάρια καταγωγή των Ελλήνων» . Η μεικτή Ισπανο – Σκοπιανή επιστημονική ομάδα αφού πήρε δείγματα από 172 «Μακεδόνες οι οποίοι μιλούν την Μακεδονική γλώσσα και οι πρόγονοί τους δεν ανήκαν σε καμία από τις μειονοτικές ομάδες» κατέληξε στα εξής συμπεράσματα για το HLA γονιδίωμα των Μακεδόνων και των Ελλήνων με βάση τις υπάρχουσες πηγές και μελέτες :

1) Οι Μακεδόνες ανήκουν στο παλαιό Μεσογειακό ανθρωπολογικό υπόστρωμα όπως οι Ίβηρες, οι Τούρκοι της Ανατολίας, οι Εβραίοι, οι Γάλλοι, οι Κρητικοί, οι Λιβανέζοι, οι Ιταλοί και οι Βορειο Αφρικανοί.

2) Οι Μακεδόνες δεν συγγενεύουν με τους γειτονικούς Έλληνες οι οποίοι δεν ανήκουν στο «παλαιό» Μεσογειακό ανθρωπολογικό υπόστρωμα.

3) Οι Έλληνες έχουν την μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα με τους υποσαχάριους πληθυσμούς σε σχέση με τους υπόλοιπους Μεσογειακούς λαούς, κυρίως τους Αιθίοπες και τους πέριξ αυτών. Κάτι που πιθανότατα οφείλεται στην μετεγκατάσταση Αιγυπτιο – Αιθιοπικών λαών κατά την Φαραωνική εποχή.

Στα ευρήματά του κατέδειξε ότι οι Κρητικοί (τους οποίους αποφεύγει να ονομάσει Έλληνες) ανήκουν στην ίδια ομάδα με τους Ασκενάζι Εβραίους, με τους Βόρειο Αφρικανούς, τους Λιβανέζους, τους κατοίκους της Σαρδηνίας , τους Εβραίους του Μαρόκου και τους Μακεδόνες. Από την άλλη, οι Έλληνες της Αττικής συγγενεύουν άμεσα με τους Αμχάρα και Ορόμο που είναι οι κυριότερες φυλετικές ομάδες της σημερινής Αιθιοπίας. Οι Έλληνες του Αιγαίου και οι Ελληνοκύπριοι είναι πιο κοντά στους Φουλάνι, μια νομαδική φυλή που εκτείνεται από την Νιγηρία και το Μαλί και φτάνει μέχρι το Σουδάν.

Ο καθηγητής Αρναῒθ Αγιένα είχε διατελέσει πρόεδρος της Ισπανικής Εταιρίας Ανοσολογίας από το 1991 έως το 1995, Διευθυντής του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης και διευθυντής του τμήματος Ανοσολογίας σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Μαδρίτης το 12 de Octubre. Με περισσότερες από 300 δημοσιευμένες εργασίες πάνω στην ανοσολογία και την γενετική, οι Σκοπιανοί δεν θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει έναν περισσότερο αξιοσέβαστο επιστήμονα για να στηρίξουν τις εθνικιστικές τους μελέτες.

Όμως, το 2002, έρευνα της Κοινωνικής Πρόνοιας, στην Ισπανία, αποκάλυψε οτι είχε καταχραστεί (μόνο τον Ιανουάριο του 2001) 831.000 ευρώ για αγορά υλικών με πλαστά τιμολόγια στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν. Οι αρχές υπολόγιζαν πως το συνολικό ποσό δημοσίου χρήματος το οποίο καταχράστηκε ο κ. Αρναῒθ Αγιένα έφτανε το ύψος των 3 εκατομμυρίων ευρώ για τα τελευταία τρία χρόνια. Μαζί με αυτόν, συνελήφθησαν μερικοί απο τους συνεργάτες του οι οποίοι προσυπογράφουν την εργασία για την καταγωγή των Ελλήνων.

Το 2003 με απόφαση του δικαστηρίου απομακρύνθηκε από την θέση του στο νοσοκομείο 12 de Octubre για 33 μήνες αλλά συνέχισε να εργάζεται στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Οι κατηγορίες που του προσάφθηκαν μεταξύ άλλων ήταν η χρησιμοποίηση ληγμένων υλικών για εξετάσεις στα εργαστήρια του από το 1997 έως το 2002, παραποίηση στατιστικών για την αγορά υλικών από το 1997 έως το 2001 με πλαστά τιμολόγια, αντικοινωνική και βίαιη συμπεριφορά απέναντι στους υφισταμένους του.

Το 2001, ο ίδιος καθηγητής, δημοσίευσε στο τεύχος 62 του περιοδικού Human Ιmmunology την εργασία του «Η καταγωγή των Παλαιστινίων και η σχέση τους με τους άλλους Μεσογειακούς Λαούς» η οποία κατέληγε στο συμπέρασμα ότι Εβραίοι και Παλαιστίνιοι ήταν γενετικά ίδιοι και οι όποιες διαφορές τους οφείλονταν σε ζητήματα πολιτικά και θρησκευτικά. Συνάδελφοί του και υπερασπιστές του υπονοούν πως χάρη στα θρησκευτικά συμφέροντα τα οποία θίγονται από την συγκεκριμένη εργασία έγινε αυτός ο σάλος εναντίον του.

Η άποψη όμως αυτή, δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ουτε καινούρια εφόσον είχε εκφραστεί και συνεχίζει να εκφράζεται απο μέρος της Ισραηλινής αριστεράς. Οπότε ο κ. Αρναῒθ Αγιένα δεν ανακάλυψε τον τροχό στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι ενδιαφέρον όμως, να ρίξουμε μία ματιά ακόμη σε αυτά που υποστηρίζουν οι Ισπανο- Σκοπιανοί γενετιστές για την καταγωγή των Ελλήνων και των «Μακεδόνων». Ο γενετικός συσχετισμός των Ελλήνων με τους Αιθίοπες και φυλές όπως οι Μασάι αψηφά όλες σχεδόν τις ανθρωπολογικές μελέτες και την Ιστορία. Βασίζεται όμως στην σύγχρονη ερμηνεία των αρχαίων Ελληνικών μύθων οι οποίοι λένε ότι η Δανάη η κόρη του Ακρίσιου από την οποία κατάγονται όλοι οι πρώτοι ηγέτες των Δωριέων ήταν «Αιγύπτου ιθαγενείς». Μία ερμηνεία η οποία δίνει επιχειρήματα στην Αφροκεντρική θεωρία για να αμφισβητήσει στο σύνολο του τον πολιτισμό μας και την αληθινή καταγωγή μας. Επίσης βοηθά τους Σκοπιανούς γείτονές μας να δημιουργήσουν τον μύθο ότι αυτοί είναι η γνήσια αρχαία φυλή η οποία είναι στριμωγμένη σε αφύσικα σύνορα και περικυκλωμένη.

Όποιος γνωρίζει Γαλλικά ή Ισπανικά, γνωρίζει επίσης ότι στις γλώσσες αυτές η λέξη Μακεδονία σημαίνει «σαλάτα» ή αλλιώς ένα σύνολο ανάκατων υλικών. Αυτή η λέξη παρείσφρησε στις γλώσσες αυτές πιθανότατα από την εποχή του Συνεδρίου του Βερολίνου του 1880 όπου μετά τις πολυάριθμες εθνολογικές μελέτες που παρουσιάστηκαν σε αυτό έγινε γνωστή η εθνολογική σύσταση της Μακεδονίας ως γεωγραφικό σύνολο. Μας είναι γνωστό ότι οι πρώτοι αγροτικοί πληθυσμοί στην Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, από το 7.000 π.Χ. ξεκίνησαν μία αργή δημογραφική και ταυτόχρονα γεωγραφική επέκταση, μεταδίδοντας τις τεχνικές τους και τον πολιτισμό τους όχι μόνο στην νότια Ελλάδα και στα νησιά , άλλα και προς βορειοδυτικά φτάνοντας μέχρι τις ακτές της σημερινής Σλοβενίας και Κροατίας. Εκείνη την εποχή οι γηγενείς πληθυσμοί που η βασική πηγή διατροφής τους ήταν το κυνήγι ήταν ισχνότατοι. Υπολογίζεται για παράδειγμα ότι σε ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου ζούσαν το πολύ 50 άτομα. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η πρώτη «πληθυσμιακή στρώση» των νότιων και δυτικών Βαλκανίων προήλθε από τον Ελληνικό χώρο. Ανθρωπολογικά, αυτή η «στρώση» δεν διέφερε πολύ από τους υπόλοιπους Μεσογειακούς λαούς εκτός από μία διαφορά: ήρθαν σε επιμειξία με τους παλαιότερους γηγενείς κατοίκους.

Οι εξελίξεις, μάς δείχνουν ότι στον Ελληνικό χώρο ήρθαν παλινδρομικά κύματα των ίδιων ανθρώπων με συγγενή χαρακτηριστικά μέχρι την εποχή της καταγεγραμένης ιστορίας. Απο την καταγεγραμένη ιστορία και έπειτα μας είναι όλα πάνω-κάτω γνωστά. Αν όντως οι Σλαβο-Μακεδόνες που διαβιούν αυτήν την στιγμή στα Σκόπια παραμένουν της ίδιας «πρώτης» στρώσης, τότε σημαίνει ότι είμαστε αδελφοί λαοί που μας ενώνει μία πανάρχαια κοινή καταγωγή. Κάτι που αδυνατούν να δεχτούν οι εθνικιστές Σκοπιανοί.

Γύρω μας, γίνονται και χρηματοδοτούνται εκατοντάδες μελέτες οι οποίες έμμεσα η άμεσα επηρεάζουν την άποψή μας για την ιστορία, την καταγωγή μας και στο τέλος-τέλος καθορίζουν το ποιοι είμαστε. Είναι κρίμα ότι έχει ξεκινήσει μία διαλεκτική από την οποία απουσιάζουμε ακαδημαϊκά. Έχουμε δικαίωμα να μάθουμε την αλήθεια στα βαθύτερα ερωτήματα που αφορούν την καταγωγή μας. Δεν είναι σωστό να αφήνουμε τον ρόλο αυτό σε άτομα τα οποία είναι αμφιβόλου ηθικής υπόστασης, έχουν κρυμμένες πολιτικές ατζέντες, και χρηματοδοτούνται από χώρες εχθρικές προς τα συμφέροντα του λαού μας. Η αλήθεια απελευθερώνει και αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να μάθουμεως έθνος.

 

 

Προηγούμενο άρθροΩραίοι Έλληνες Φεύγουν…
Επόμενο άρθροΑλβανικά στα Σχολεία;
Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση, ενώ έχει διατελέσει επικοινωνιακός σύμβουλος και Campaign Manager. Εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην επίλυση ναυτασφαλιστικών διαφορών. Είναι Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στην εφημερίδα Δημοκρατία και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
759ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ