Οι αντιφασίστες χέρι-χέρι με τους αριστεριστές μας ενημερώνουν πως το όνομα της χώρας των Σκοπίων δεν έχει αξία. Όλα είναι κόλπα του κεφαλαίου. Κι αν, ο μη γένοιτο, αύριο-μεθαύριο, το ΑΕΠ των Σκοπίων αυξηθεί, οι Σκοπιανοί θα ζητήσουν αλυτρωτισμό, μιας και ο Μ. Αλέξανδρος αποτελεί τον ΜΟΝΟ ιστορικά ομογενοποιητικό παράγοντα της γείτονος χώρας. Χωρίς την κατασκευασμένη αυτή ιστορική μνήμη, ως γνωστόν, τα Σκόπια δεν επιβιώνουν. Άρα αν, ελαφρά τη καρδία, δοθεί το όνομα, οι Σκοπιανοί Κεφαλαιοκράτες θα καταπιούν την Θεσσαλονίκη με πόλεμο. Ο πόλεμος θα έρθει συνεπεία της υποτακτικότητας μας. Τι προτιμάτε, κύριοι, ένα ελληνικό Κεφάλαιο με εθνική συνείδηση και ευεργεσίες όπως της καπνοβιομηχανίας Karelia , ή έλληνες εργάτες, σκλάβους του ξένου κεφαλαίου που κοιτά μονάχα αριθμούς; Το επιχείρημα των αντιφασιστών κατερρίφθη. Si vis pacem, para bellum (Αν επιθυμείς ειρήνη, προετοίμαζε πόλεμο) έλεγε ο Ιούλιος Καίσαρας. Η επιθετική διπλωματική στρατηγική μας εξασφαλίζει την ειρήνη.
Έτσι ερχόμαστε στο στρατόπεδο του «μετώπου της λογικής» (της παράνοιας). Μας «διδάσκουν» (διότι έτσι κάνουν οι ‘διαφωτισμένοι’ ευρωπαϊστές, διδάσκουν τους χωριάτες Έλληνες) πως το ΑΕΠ των γειτόνων είναι ασθενικά μικρό, πως αν εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός, ευκταίο είναι να ανοίξουμε τις πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, την στιγμή που όλη η υφήλιος εδέχθη να ονομάζονται «Μακεδονία». Αν όμως το κράτος είναι κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ελεύθερο, δεν μετράει τη γνώμη των υπολοίπων. Και η χώρα, είναι ανεξάρτητη, ο λαός της πληρώνει οχτώ συναπτά έτη την εξυπηρέτηση του χρέους της. Όχι οι κομιτατζήδες γραφειοκράτες ειδικευμένης αφ’ υψηλού εξ. Πολιτικής από το Κολωνάκι, ο λαός το πληρώνει. Άρα και δικαιούται να μιλά για κρίσιμο εθνικό θέμα, ζωτικής σημασίας της ιστορικής αυτοσυνειδησίας του. Διαφορετικά, γιατί να εξυπηρετείται το χρέος; Γιατί τα μνημόνια; Διαφορετικά, ας έλθει όποιος θέλει, Τουρκία, Βέλγιο, η εταιρεία VolksWagen, να πληρώνει αυτή, και να ζούμε χωρίς κεφαλαιοκράτες, όλοι υπάλληλοι ενός τυράννου.
Ως έφηβος εκπρόσωπος περιφέρειας Ελλάδος στο Στρασβούργο πρίν χρόνια, ρώτησα τον πρόεδρο της συνεδρίασης (Πολωνός) τι θα κάνει η ΕΕ σε περίπτωση πολέμου Ελλάδος-Τουρκίας. Έλαβα απάντηση πως ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Οι παραβιάσεις της Τουρκίας συνεχώς αυξάνονται και καθημερινά η χώρα δέχεται προκλήσεις. Μάλλον το ΝΑΤΟ από μόνο του δεν εξασφαλίζει την ειρήνη, ό, τι κι αν πιστεύουν οι «λογικοί εκσυγχρονιστές».
Ένα δημοψήφισμα θα έδινε αναμφισβήτητα λύση. Δημοκρατική λύση. Έτσι ξεχωρίζονται οι Δημοκράτες. Δημοψήφισμα χάριν εκείνου του αστού παλληκαριού, που παράτησε τα πλούτη, τη γυναίκα, τα παιδιά, την καριέρα, όλη την Αθήνα που είχε στα πόδια του, και πέθανε στα βουνά για την Μακεδονία, για την μνήμη του Ήρωα, για τον Παύλο!