26.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
spot_img

Κυβερνητική αυτοδικία

Η αυτοδικία συνιστά μία αξιόποινη πράξη ακριβώς δια τον λόγον ότι στρέφεται κατά των θεσμικών οργάνων μίας Συντεταγμένης Πολιτείας, εν ολίγοις υποσκάπτει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, διότι η αυτογνώμονα ενάσκησή της, αντιστρατεύεται ευθέως προς την έννομον τάξη, δια την διαφύλαξη της οποίας έχει ταχθεί κατ’ άρθρο 20 του Συντάγματος, προδήλως, η Δικαστική Αρχή.

Επί των ημερών μας η αυτοδικία συνιστά μία πράξη ανοχής εκ μέρους της κυβερνήσεως αναλόγως τα «αλ κάρτ» προοδευτικά αντανακλαστικά της, φαινόμενο δυστυχώς αντικειμενικώς θλιβερό για την Δημοκρατία ημών, η οποία επιβάλλεται να κατισχύει έναντι οιασδήποτε ιδεολογίας ή κόμματος.

Η ολοκληρωτική ιδεοληψία, «Σοβιετικού τύπου», φέρεται ότι δεν έχει εκλείψει και εις τις ημέρες μας και η μείζονα συνιστώσα της παρούσης κυβερνήσεως, είναι πεπεισμένη ότι άνευ παρακράτους, και εμπροσθοφυλακής ή άλλως ταγμάτων εφόδων, τα οποία τρομοκρατούν τον κόσμο, να παύσουν να σκέπτονται ή να βουλεύονται ελευθέρως επί ποινή άσκησης παράνομης βίας, δεν μπορεί να υπάρξει.

Η ωμή βία εκ μέρους συλλογικοτήτων, με εγκληματικές πρακτικές υποκόσμου, λίαν αξιόποινες κατά τις κοινές διατάξεις του ποινικού κώδικα, θεσμοποιούνται εφόσον βεβαίων έχουν την άνωθεν ανοχή και την εύνοια των λοιπών Αρχών, εφόσον έχουν βαπτισθεί τεχνηέντως, με «προπαγανδιστική μαεστρία», τρομοκρατία επ’ αγαθώ, ή δράση προς το κοινό καλό.

Φρονώ ότι η παραχάραξη της αλήθειας είναι ψηλαφητή, καθότι η βία δεν έχει χρώμα, από οπουδήποτε και αν προέρχεται άρα, δεν είναι δυνατό η νομιμότητα να ανέχεται την προοδευτική βία και να καταδικάζει κάποια άλλη μορφή βίας, απλώς διότι δεν ανήκει εις την οιονεί θεσμισμένη βία, υπό την έννοια δηλαδή της «ημέτερης βίας»

Το είδος αυτό της ανοχής της βίας είναι πρόδηλη σήμερα και καθίσταται αποτροπιαστική και βδελυρή όταν στρέφεται κατά κορυφαίων θεσμών οι οποίοι εκ του Συντάγματος, συνιστούν το θεμέλιο της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.
Η κατάλυση της νομιμότητας και η τρομοκρατία εξ ορισμού και οντολογικώς εν τη γενέσει της, ευαγγελίζεται αφεύκτως το χάος συνώνυμο της δικτατορίας ακόμη και αν είναι προοδευτικού τύπου.

Εν κατακλείδι, η ανοχή συγκεκριμένου είδους βίας συνιστά παρεμπίπτουσα έκφανση της ίδιας «πλευράς του νομίσματος», με την απερίφραστη καταδίκη μίας παλλαϊκής δημοκρατικής αντίδρασης, ή μια ελεύθερη αντίδραση τα πλαίσια του Νόμου, ως «φασιστική», απλώς επειδή κατέχεις την εξουσία του Κράτους, επιβεβαιώνοντας στην πράξη, την κατάχρηση της εξουσίας σου δια της νομής του κράτους, ή το βαθιά διαποτισμένο αντιδημοκρατικό σου συναίσθημα, αυτό της εξουδετέρωσης των αντιφρονούντων, δια την επιβολή της ιδικής σου «χρωματισμένης αλήθειας», πάση θυσία.

Χάρης Κατσιβαρδάς
Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έλαβε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου Σχολής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό Δίκαιο, και η Ε.Σ.Δ.Α) και τον δεύτερο στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Δίκαιο της Πληροφορικής, Κοινωνιολογία του Δικαίου και Εκκλησιαστικό Δίκαιο. Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 του Ν.3898/2010 (Α’211). Ξένες γλώσσες: Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία. Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στον Δικαστικό Κλάδο. Έχει συγγράψει και παρουσιάσει τέσσερα βιβλία πολιτικού δοκιμίου, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους: • Εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρών στα τεκταινόμενα • Μεθ’ εαυτόν κατ’ αντιμωλίαν • Η ειρκτή του ονείρου • Εύλαλη μαριονέτα Συμμετέχει στην πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς με τίτλο «Πού πήγανε τα λεφτά ;» στον ΑΡΤ FM 90,6. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 13.00. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Νέα Πολιτική, στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και κατά καιρούς σε διάφορες άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 59 και Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5, με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό, εμπράγματο) Ποινικό Δίκαιο, (ενδοοικογενειακή βία, δίκαιο ανηλίκων, παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, οικονομικό έγκλημα), Εμπορικό Δίκαιο (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό, αξιόγραφα), Διοικητικό Δίκαιο (αιτήσεις ακυρώσεως, προσφυγές, αγωγές κατά του Δημοσίου, Πειθαρχικό δίκαιο). Είναι υπό έκδοση το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του, με τίτλο : «η Πολιτική κυβίστηση της 5ης Φάλαγγας»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ