Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Οι ιδέες έχουν συνέπειες έγραφε κάποτε ο φιλόσοφος Richard M. Weaver. Και είναι αλήθεια. Αναλογιστείτε oι ιδέες της αριστεράς που κυριάρχησαν κατά την μεταπολίτευση τί πολυεπίπεδες συνέπειες είχαν. Ζούμε σε μία χώρα όπου οι ηττημένοι του συμμοριτοπολέμου, όντες φανατικοί ιεραπόστολοι του νεομαρξισμού ανέλαβαν τις τύχες της προσπαθώντας να μας πείσουν τόσα χρόνια ότι 400 χρόνια περνούσαμε καλά με τους Τούρκους. Η αποδόμηση της εθνικής ιστορίας και της αλήθειας στο πλαίσιο μίας αορίστου ελληνοτουρκικής φιλίας ποτέ δεν θα βρει αντίκρισμα διότι αντιτίθεται σε κάτι που δεν αντικρούεται. Την πραγματικότητα.

Εμείς μπορεί να παραμυθιάζουμε τα παιδιά μας ότι περνούσαμε καλά με τον εξ ανατολής γείτονα όσο θέλουμε αλλά η αλήθεια είναι ότι ο τελευταίος ουδέποτε έκανε τα ίδια βήματα προς το μέρος μας. Και όχι μόνο δεν τα έκανε αλλά τώρα είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να καταλάβει και εδάφη μας. Οι Τούρκοι μάλιστα δεν θα σταματήσουν στο Αιγαίο. Χωρίς την Θράκη δεν μπορεί να συντελεστεί σταθεροποίηση της επεκτάσεώς τους προς δυσμάς. Για αυτό και χρησιμοποιείται ως μέσον η Παντουρκική Ιδεολογία για τους Τούρκους της Διασποράς (Dis Turkler) ώστε να επιτευχθεί η ένωσή τους υπό την πνευματική καθοδήγηση της Τουρκίας.

Στην Θράκη συντελείται ό,τι ακριβώς συντελείτο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό καθεστώς Νεότουρκων. Η τεράστιας κλίμακας παντουρκική προπαγάνδα με την αποστολή πλήθους εντεταλμένων και με την έκδοση εντύπων που απέβλεπαν στην διαμόρφωση κοινής τουρκικής συνείδησης είχαν ως απώτερο στόχο την ένοπλη εξέγερση.Εξαιτίας αυτών των συντονισμένων ενεργειών συνέβη η εξέγερση των Κιργιζίων, των Τατάρων της Κριμαίας, των Κοζάκων και κυρίως η εξέγερση στο Αζερμπαϊτζάν όπου δρούσε -όπως και τώρα στην Θράκη δρα- το τουρκόφιλο κόμμα Μουσαβάτ (Ισότητας).

Τη στιγμή που εμείς προσβάλαμε τους νεκρούς προγόνους μας γράφοντας στα βιβλία ιστορίας του δημοτικού ότι στην Σμύρνη έγινε «συνωστισμός» οι Τούρκοι ήδη από το 1977 έγραφαν διά του Τσελίκογλου για την Δυτική Θράκη :

«Σ’όποιον με πειθώ δεν ησυχάζει, πρέπει να τ’ ασκήσεις βία, φρόνιμος να είναι για να μάθει. Η φιλία του Έλληνα να λείπει, μίσος έχω δίχως τέλος, πρέπει απ’την Θράκη μας να φύγει».

Η φιλία όπως και η χειραψία απαιτεί την συμμετοχή και των δύο μερών. Εάν τείνεις το χέρι για χειραψία και το άλλο μέρος προσπαθήσει να στο δαγκώσει η επανάληψη της ίδιας κίνησης σηματοδοτεί έλλειψη αξιοπρέπειας. Σχεδόν έναν αιώνα τώρα οι στόχοι της τουρκικής πολιτικής είναι ακριβώς οι ίδιοι : Η πάγια επιδίωξη της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, η κατάκτηση των νησιών του Αιγαίου, οι βλέψεις σε εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ, της Συρίας και της Βουλγαρίας, η ανάληψη του ρόλου του χωροφύλακα της περιοχής και η συνεχής επιδίωξη στρατιωτικής αναβάθμισης και από τις δύο πλευρές δυνάμεων που είναι αντιτιθέμενες (τότε από την Αγγλία και την Γερμανία και τώρα από τις ΗΠΑ και την Ρωσία). Και εμείς σχεδόν έναν αιώνα προσπαθούμε να τείνουμε χείρα φιλίας.

Η κατεύθυνση της εθνοαποδόμησης οδήγησε δύο σχεδόν γενεές να ξεχάσουν την σκληρή πραγματικότητα. Δεν είμαστε ούτε Ελβετία, ούτε Σουηδία, ούτε Λουξεμβούργο. Το προνόμιο για να μένεις σε αυτόν τον παράδεισο επί της γης έχει αντίτιμο. Αυτό το γνώριζε καλά ο Έλληνας χιλιάδες χρόνια τώρα. Το γνώριζε ο Μιλτιάδης στον Μαραθώνα. Το γνώριζε ο Ηράκλειος επιστρέφοντας στην Βασιλεύουσα κραδαίνοντας τον Τίμιο Σταυρό. Το γνώριζε ο Κολοκοτρώνης όταν απελευθέρωνε την Τριπολιτσά.

Η ουσία του Θεού μας είναι ο Αγώνας έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης. Και στον ίδιο Θεό των Χριστιανών πιστεύουμε όλοι οι Δυτικοί παρά τις τρομακτικές μας διαφορές. Κάποτε είμασταν μαζί όταν ιδρύθηκε η μεσογειακή συμφωνία εναντίον της «αυτοκρατορίας του κακού» το 1571 στην Ρώμη. Διότι για κάθε φορά που φτάνει κάποιος Σουλεϊμάν προ των πυλών της Βιένης θα υπάρχει πάντοτε ένας Ιερός Συνασπισμός στην Ναύπακτο. Τα σύνορα της Ευρώπης χαράχτηκαν στην Ναύπακτο με την οικειοθελή συμβολή όλων των ελευθέρων εθνών. Όμως η καταλυτική ναυμαχία ήταν αυτή του Ναυαρίνου στην οποία φτάσαμε έπειτα από επικές στιγμές αυτοθυσίας που προέκυψαν από την Εθνεγερσία του Γένους. Αν λοιπόν δεν κάνουμε μόνοι μας πρώτα αυτό που πρέπει κανένας δεν θα το πράξει για εμάς. Ούτε το Ισραήλ, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ. Εμείς μόνοι πρώτα και μετά θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com