F – 35 ή Εδαφικός Ακρωτηριασμός

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παγώσουν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35 στην Τουρκία επειδή είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδας απ’ ό, τι εναντίον τρομοκρατών» είχε δηλώσει το 2018 ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπραντ Σέρμαν στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Γενικότερα, επέκεινα της αποφάσεως της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 από την Ρωσία, οι ΗΠΑ πάγωσαν την παραγγελία εκ μέρους της Άγκυρας των F-35. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο για τα 70 χρόνια του ΝΑΤΟ εξέδωσε επί της ουσίας τελεσίγραφο προς την Τουρκία να εξέλθει της συμφωνίας με την Μόσχα. Με λίγα λόγια : ΝΑΤΟ ή S 400. Φυσικά, κατά την πάγια τακτική της Τουρκίας η οποία εκμεταλλεύεται μέχρις εσχάτων την γεωστρατιωτική της θέση υπήρξε ανταπάντηση με την οποία καθιστά σαφές στις ΗΠΑ ότι η Άγκυρα είναι η μόνη χώρα που έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες.

Ο καθηγητής Efraim Inbar ο οποίος είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών της Ιερουσαλήμ θεωρεί ότι η παράδοση των F-35 θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες του τουρκικού στρατού ενώ θα προκαλέσει αναταραχή στην περιοχή. Ο Ερντογάν μπορεί να αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την αναβαθμισμένη αεροπορία για να εδραιωθεί ως ο καταλύτης των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, για να αμφισβητήσει την αεροπορική υπεροχή του Ισραήλ ή ακόμα και να επιτεθεί στο ίδιο το Ισραήλ. Συνεχίζει δε την ανάλυσή του υπογραμμίζοντας πως τα τουρκικά μαχητικά παραβιάζουν τακτικά τον ελληνικό εναέριο χώρο, προβάλλοντας την βούληση της Τουρκίας για αναθεώρηση στα διεθνή σύνορα. Εκφοβίζουν την Κύπρο (το ένα τρίτο της οποίας κατέχεταιι από την Τουρκία) αποστέλλοντας το ναυτικό της για να παρέμβει στις έρευνες φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Και καταλήγει ρητά και κατηγορηματικά : η πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία πρέπει να σταματήσει.

Η άποψη αυτή του καθηγητή συμβαδίζει με την γενικότερη αντίληψη του Ισραήλ που έχει δοκιμάσει τρόπους να υπερνικήσει το προηγμένο ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S 400, συμμετέχοντας σε αρκετές κοινές ασκήσεις με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πάνω από το νησί της Κρήτης, όπου ένα τέτοιο σύστημα φέρεται αν είναι εγκατεστημένο.

Όλα αυτά καταδεικνύουν με σαφήνεια ότι η βουλησιαρχία της αναθεωρητικής Ερντογανικής Τουρκίας καθιστά τις αποφάσεις της Ελλάδος για την άμυνά της κρίσιμες. Εάν η Ελλάδα δεν αποφασίσει άμεσα την αναβάθμιση του εξοπλισμού της με τρόπο απόλυτα επαρκή τότε η αποτρεπτική της ισχύς θα καταρρεύσει και ως συνέπεια τούτου θα χάσει εδάφη. Ευτυχώς οι πληροφορίες που έρχονται σε δημοσιογραφικά μέσα αναφέρουν πως η αναβάθμιση των F-16 από μόνη της δεν επαρκεί και εξετάζονται οι λύσεις εκείνες που δύνανται να υπάρξουν για να «αναχαιτιστεί» η συντριπτική τουρκική υπεροπλία σε περίπτωση παραδόσεως των F-35. Μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια που εξετάζονται είναι και η απόκτηση από τις ΗΠΑ F-35.

Η αλήθεια είναι αρκετά απλή. Η χώρα μας με ένα δεινό δημογραφικό πρόβλημα, μία δημογραφική βόμβα η οποία επιτείνεται λόγω της αθρόας μετανάστευσης νέων στο εξωτερικό εν συνδυασμώ με την ταυτόχρονη εισβολή λαθρομεταναστών βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η οικονομική κρίση και το δημογραφικό που αποτρέπει την οικονομική ανάκαμψη αποτρέπει την Ελλάδα να προβεί σε αγορά των εξοπλιστικών εκείνων που είναι αναγκαία για την επιβίωσή μας σαν Έθνος. Πρόκειται περί ενός φαύλου κύκλου, ενός γορδίου δεσμού. Ο γόρδιος δεσμός όμως πρέπει να κοπεί. Δεν είναι δυνατόν η Ολλανδία να έχει 17 εκατομμύρια κατοίκους με έκταση το ένα τρίτο της χώρας μας. Η ραγδαία μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών είναι μονόδρομος. Μόνον έτσι θα αυξηθεί το ΑΕΠ ούτως ώστε να αυξηθούν διά αυτού του τρόπου και τα φορολογικά έσοδα. Μόνον έτσι αυξάνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού θα αυξηθούν οι γεννήσεις. Και μόνον έτσι τα έσοδα του κράτους θα είναι επαρκή για να αγοράσει η χώρα εξοπλιστικά. Τώρα είναι η απόλυτα κατάλληλη στιγμή η χώρα να αγοράσει τα F – 35. Θα είναι μία κίνηση που θα μας θεμελιώσει ως στυλοβάτη του ΝΑΤΟ, ως στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ και άρα ως έναν ουσιαστικό σταθεροποιητικό παράγοντα της ΝΑ Μεσογείου. Στους αμερικανούς έχει ήδη ωριμάσει η ιδέα. Εμείς θα επιβιώσουμε ή θα χάσουμε εδάφη;

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com