Μαντήλα σε Ένοπλες Δυνάμεις και Πυροσβεστική

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις και η πυροσβεστική ακολουθούν το παράδειγμα της αστυνομίας και επιτρέπουν το χιτζάμπ((Το χιτζάμπ είναι ένα μαντήλι που παραδοσιακά φοριέται από ορισμένες μουσουλμάνες γυναίκες κατά την παρουσία ανδρών εκτός του οικογενειακού τους κύκλου και το οποίο καλύπτει το κεφάλι και το στήθος.)) ως μέρος της στολής.

Πριν από μερικά χρόνια, το 2011, η σχεδιάστρια Iman Aldebe σχεδίασε το μουσουλμανικό πέπλο για την σουηδική αστυνομία, το οποίο η αρχή αγόρασε και άρχισε να χρησιμοποιεί. Τώρα σχεδίασε επίσης ένα στρατιωτικό hijab και ένα για την πυροσβεστική. Μόλις δοκιμαστούν, τα hijab θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον Aldebe, τόσο η άμυνα όσο και η πυροσβεστική είναι πολύ θετικές για τα νέα hijabs. Ωστόσο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα μουσουλμανικά πέπλα, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε ορισμένες δοκιμές, ώστε, για παράδειγμα, να μην αρχίσουν να καίγονται.

Είχα συνομιλίες μαζί τους, αλλά τα hijabs δεν πρέπει να αποτελούν πηγή κινδύνου για φωτιά ή κάτι παρόμοιο. Είναι, όμως, πολύ θετικοί,

ανέφερε στο GP.

Το πότε ακριβώς οι ένοπλες δυνάμεις και η πυροσβεστική θα αγοράσουν και θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν το μουσουλμανικό κάλυμμα δεν είναι σαφές, αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για την Σουηδία, αυτό πιθανότατα θα είναι ένα έργο υψηλής προτεραιότητας.

Μετάφραση από το speisa.com

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com