24.6 C
Athens
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
spot_img

Υπερεκχειλίζων Φαρισαϊσμός του Σύριζα

Η προ, αλλά και διαρκούσης της Μ. εβδομάδας επικαιρότητα, ένεκεν της εξάρσεως της εγκληματικότητας, η οποία ανακίνησε αφεύκτως το καίριο ζήτημα των «εύθραυστων» ορίων μεταξύ, αφενός της σύννομης αυτοπροστασίας, ήτοι της αναγκαίας προσβολής του επιτιθέμενου, χάριν προστασίας ενός υπέρτερου διακυβευόμενου εννόμου αγαθού, προκειμένου να αποτρέψει άμεση και άδικη επίθεση που στρέφεται εκ τρίτου, εναντίον του, κατ’ άρθρο 22 τουΠοινικού Κώδικα, υποκείμενης στην θεμελιώδη Συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας και αφετέρου του διαπραττόμενου ποινικού αδικήματος της αυτοδικίας κατ ‘ άρθρο 331 του Π.Κ.

Φρονώ ότι είναι αυτονόητο, η χάραξη αντεγκληματικής πολιτικής ανάγεται στην σφαίρα της αρμοδιότητας της εκάστοτε κυβερνήσεως και δη του προσήκοντος Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι δηλώσεις όμως του, επί 24ωρη βάση φρουρούμενου από αστυνομικούς, κ. Τόσκα περί «Φαρ Ουέστ» και ότι δεν ζούμε σε «αγγελικά πλασμένη» κοινωνία, αφήνει ενεό το μέσο νουνεχή και έμφρονα πολίτη, καθώς τα ως άνω λεγόμενά, συνιστούν ανεδαφικά νηπιώδη ψελλίσματα, ανεπίδεκτα λογικής εκτίμησης, που συνάμα απάδουν του οξυμμένου εν γένει ενδημούντος προβλήματος της πολυσχιδούς εγκληματικότητας αλλά και ειδικότερα, του αποτρόπαιου εγκλήματος των στυγερών ληστών κατά του 52χρονου πολίτη εις την οικία του την Μ. Δευτέρα.

Η θεσμική αβελτηρία είναι πρόδηλη στο εν λόγω Υπουργείο, καθότι η παρούσα Κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζει σε ένα μείζον ζήτημα περί της δημόσιας τάξης και ασφάλειας «παλιμπαιδίζοντας» στείρα σε μία ιδεοληπτική ρητορική, δια να ικανοποιήσει προφανώς τα ευήκοα ώτα, μίας μερίδας θερμοκέφαλων ψηφοφόρων, ευμενώς προσκείμενων προς το Σύριζα, οι οποίοι καταφάσκουν συλλήβδην, την χαίνουσα νησίδα ανομίας ή άλλως το άβατο των Εξαρχείων, την μονομερή ανοχή σε ορισμένη κατηγορία αυτόκλητων υπερασπιστών της εννόμου τάξεως με αριστερό πρόσημο, κατ’ ουσίαν εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου, καθότι προβαίνουν σε μία δέσμη κατά το δοκούν ερμηνευομένων ως «ακτιβιστικών» έκνομων ενεργειών, υποκαθιστώντας τα θεσμικά όργανα της Συντεταγμένης Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.

Είναι πράγματι λυπηρό, η παρούσα Μνημονιακή κυβέρνηση η οποία έχει άρδην απεμπολήσει κάθε ψήγμα αριστεροφροσύνης επί τρία συναπτά έτη στα ζέοντα κοινωνικά ζητήματα δια την λήψη αιματηρών αντιλαϊκών μέτρων, χρησιμοποιήσει σήμερα λίαν επικινδύνως και ανευθύνως, την δημόσια ασφάλεια εν είδει παιγνίου αμιγώς προς εσωτερική κατανάλωση και διαπιστευτήριο προοδευτισμού, δια να κάμψει έτι περαιτέρω το καθημαγμένο φρόνημα των Ελλήνων.

Χάρης Κατσιβαρδάς
Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έλαβε τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου Σχολής, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό Δίκαιο, και η Ε.Σ.Δ.Α) και τον δεύτερο στην Νομική Σχολή Αθηνών, στο Δίκαιο της Πληροφορικής, Κοινωνιολογία του Δικαίου και Εκκλησιαστικό Δίκαιο. Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 του Ν.3898/2010 (Α’211). Ξένες γλώσσες: Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία. Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010). Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό στον Δικαστικό Κλάδο. Έχει συγγράψει και παρουσιάσει τέσσερα βιβλία πολιτικού δοκιμίου, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους: • Εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρών στα τεκταινόμενα • Μεθ’ εαυτόν κατ’ αντιμωλίαν • Η ειρκτή του ονείρου • Εύλαλη μαριονέτα Συμμετέχει στην πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς με τίτλο «Πού πήγανε τα λεφτά ;» στον ΑΡΤ FM 90,6. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 13.00. Αρθρογραφεί στο περιοδικό Νέα Πολιτική, στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και κατά καιρούς σε διάφορες άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 59 και Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5, με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό, εμπράγματο) Ποινικό Δίκαιο, (ενδοοικογενειακή βία, δίκαιο ανηλίκων, παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, οικονομικό έγκλημα), Εμπορικό Δίκαιο (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό, αξιόγραφα), Διοικητικό Δίκαιο (αιτήσεις ακυρώσεως, προσφυγές, αγωγές κατά του Δημοσίου, Πειθαρχικό δίκαιο). Είναι υπό έκδοση το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του, με τίτλο : «η Πολιτική κυβίστηση της 5ης Φάλαγγας»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
759ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ