Δρ.Παναγιώτης Δάλλας για το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών.
To “TraditionalBritainGroup”, είναι συντηρητική, παραδοσιοκρατική οργάνωση με πρόεδρο τον LordSudeley. Οργάνωσε το ετήσιο, ολοήμερο,συνέδριό της στις 22 Οκτωβρίου στο Λονδίνo από το οποίο δημοσιεύω την παρακάτω ανταπόκριση. Ενδιαφέρον είναι οτι οι παρευρισκόμενοι είχαν καταγωγή από αρκετές Ευρωπαϊκές χωρες και όχι μόνο από την Βρετανία, π.χ. Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Λιθουανία.
Στο παρελθόν, σε συνέδρια που διοργανώνονται από το TraditionalBritainGroup, έχουν λάβει μέρος ομιλητές όπως ο Quinlan Terry CBE (2015, αρχιτέκτονας , θεωρείται από τους σημαντικότερους εν ζωή, συνεχίζει να δημιουργεί παραδοσιακή και όχι μοντέρνα αρχιτεκτονική, και με τον υιό του διατηρούν τοQuinlandandFracisTerryLLP), η AngelaEllis–Jones (2013), oDr.TomSunic (2014), oΤheodoreDalrymple(«Disdain of the Past’ – at the ‘Another Country – is there a future for Tradition?” Conference) μεταξύ άλλων, ενώ έχουν οργανώσει ομιλίες του SirRogerScruton, πιθανώς του σημαντικότερου σύγχρονου συντηρητικού Βρετανού διανοητή.
Το φετινό συνέδριο άνοιξε ο Dr. SelbyWhittingham, ο οποιος έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στην μελέτη του έργου του J.M.W.Turner (1775-1851). Eνδιαφέρουσα ομιλία για τονTurner, το πως παρουσιάζει την Αγγλική φύση, το θαλασσοκρατικό αυτό έθνος στους πίνακές του και το ποσο σημαντικό είναι να υπάρξει μια αναγέννηση της κλασσικής τέχνης στην Βρετανίαγια την διατήρηση της κληρονομιάς, του πολιτισμού και της ταυτότητας. Επόμενος ομιλήτής, ο StuartMillson, βετεράνος της ριζοσπαστικής παραδοσιοκρατίας (“radicaltraditionalist”), ο οποίος ήταν μέλος του (Conservative) ΜοndayClub. Hομιλία του, με αναφορές στoν EnochPowell (1912-1998), είχε επίκεντρο το Brexit, μια ιστορική αναδρομή σε αυτό, και το τι προοπτικές υπάρχουν πλέον για την χώρα αλλά και γενικότερα την Ευρώπη εν μέσω μιας ολο και πιο επιθετικής παγκοσμιοποίησης. Το συνέδριο συνέχισε με τονDavidKeighley, πρώην στέλεχος του BBC, σχετικά με την τις πολιτικές κατευθύνσεις των ΜΜΕ και την υποκειμενική παρουσίαση γεγονότων.O κύριοςομιλητήςτηςημέραςήτανοKαναδόςΚαθηγητήςRicardo Duchesne,(The University of New Brunswick, Saint John, Canada),μετιτλοομιλιας “Why and when did Western Nations decide to Become Multiracial Places.”Η ομιλία του δεν βασίστηκε ιδιαίτερα στο βιβλίο του, TheUniquenessofWesternCivilization (2011), αλλά περισσότερο στις αλλαγές που συμβαίνουν στην Καναδική κοινωνία και το πως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ξεκίνησε ο μετασχηματισμός του Καναδά σε πολυπολιτισμική κοινωνία.Ο Καθ.Duchesne έχει δώσει αρκετές συνεντευξεις σχετικά με το πρόβλημα του “κοινωνικού μαρξισμού” και της “πολιτικής ορθότητας” στα μέσα ενήμερωσης και της εκπαίδευσης ενώ το επόμενο βιβλίο του από τις εκδόσεις Arktos, θα έχει τίτλο FaustianManinanAgeofMulticulturalism. Το συνέδριο έκλεισε με τον IsacBomanο οποίος εστίασε στις οικονομικες πολιτικές των μοντέρνων κρατών και τον Ιταλό ΜatteoLuini μέλος της “RinnovamentonellaTradizionecultural”.
Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες, video από τις ομιλίες και πλήρη τα σχετικά κείμενα απο τις ομιλίες των συνεδρίων του TraditionalBritainGroup στην ιστοσελίδα του.