26.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
spot_img

«Το Pride τούτο είναι του κινήματος»

του Διαμαντή Καρασούλα
 
Η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση της πρωτεύουσας είναι πλέον το Athens Pride. Τραγική διαπίστωση τόσο για μια ευρωπαϊκή πόλη του 2015 όσο και για την πόλη που γέννησε ιστορικά τον πολιτισμό και τις επιστήμες. 
 
Για πρώτη φορά φέτος -πέρα από τους παραδοσιακούς υποστηρικτές της “παρέλασης” Καμίνη και Μπουτάρη- η εκδήλωση “υπερηφάνειας” των ομοφυλοφίλων έγινε με την θερμή υποστήριξη και συνδρομή του κυβερνώντος κόμματος. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ενεργά στην διοργάνωση («το Pride τούτο είναι του κινήματος»), η Περιφέρεια Αττικής έβαψε τις διαβάσεις των πεζών στο κέντρο στα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ θερμό χαιρετισμό στις εκδηλώσεις απηύθυνε η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ.Κωνσταντοπούλου. 
 
Το ερώτημα εδώ βέβαια είναι αν η κ.Κωνσταντοπούλου είχε την έγκριση όλων των πλευρών του ελληνικού κοινοβουλίου το οποίο εκπροσωπεί για να παρευρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση και να πει αυτά τα οποία είπε. Τί είπε; Υποσχέθηκε ότι του χρόνου η παρέλαση των gay θα περάσει από τη Βουλή. Προφανώς νομίζει ότι το κοινοβούλιο είναι κανένα μαγαζί που της έχουν δώσει τα κλειδιά να το διαχειρίζεται η ίδια αλλά αυτό αφορά πρωτίστως τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και το κατά πόσο ενδιαφέρονται να υπερασπιστούν το ρόλο τους αλλά και τη Βουλή των Ελλήνων. 
 
Το πανηγύρι του εκμαυλισμού κάθε ιδιαιτερότητας σε χυδαίο θέαμα ολοκληρώθηκε με… επιτυχία καταδεικνύοντας την ηθική χρεοκοπία μιας κοινωνίας που αποτέλεσε προ πολλού τις βάσεις για την οικονομική χρεοκοπία που βιώνουμε σήμερα. Ένα “πανηγύρι” αποθέωσης της χυδαιότητας και της διαστροφής που ντροπιάζει πρώτα από όλους τους ίδιους τους ομοφυλόφιλους που ζουν και κινούνται αξιοπρεπώς χωρίς να δίνουν δικαιώματα και χωρίς να διαφημίζουν παντού την ιδιαιτερότητά τους.
 
Σε μια Χώρα που πορεύεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, εγκαταλείποντας της φυσικούς και ιστορικούς της συμμάχους εν ονόματι της μιας ιδιότυπης “εθνικής υπερηφάνειας” -σαν αυτής των πολύχρωμων παρελαυνόντων-, μιας Χώρας που δεν ξέρει αν θα χρεοκοπήσει σε μια εβδομάδα, που οι πολίτες δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο, σε αυτή την καταρρέουσα Βαβυλώνα που όλοι βιώνουν την εθνική κατάθλιψη της αβεβαιότητας οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι κηπουροί της ΕΡΤ που επαναπροσλήφθηκαν, οι gaypride- ίστες και οι λαθρομετανάστες. Προφανές και αναμφισβήτητο εθνικό τέλμα. 
Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση, ενώ έχει διατελέσει επικοινωνιακός σύμβουλος και Campaign Manager. Εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην επίλυση ναυτασφαλιστικών διαφορών. Είναι Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στην εφημερίδα Δημοκρατία και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ