Το νόημα της έλευσης στην εξουσία

Για να έχει νόημα η έλευση στην εξουσία πρέπει να έχεις πείσει και να έχεις εξηγήσει τί θες να κάνεις πριν οδηγηθείς στην Κυβέρνηση. Για να είναι η στήριξη στις εκλογές μία ουσιαστική στήριξη πραγματικής ιδεολογικοπολιτικής συμμαχίας και όχι απλώς μία ευκαιριακή κοινωνική πλειοψηφία πρέπει να έχει προηγηθεί των εκλογών δουλειά, η οποία θα συνεχίζεται και μετά τις εκλογές. Και πάντα.

Πχ στο θέμα του Ασύλου η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί απόλυτα καθαρά εναντίον του εγκληματικού ασύλου στα πανεπιστήμια. Πάντως δεν έχει μία μακροχρόνια θέση. Οι κυβερνήσεις Καραμανλή, Παπαδήμου και Σαμαρά μόνο μικρές τροποποιήσεις επέφεραν στο άσυλο. Δεν το κατήργησαν. Οπότε είναι λογικό κάποιοι να μην αρκούμαστε με γενικότητες και αοριστολογίες.

Για να αποκτήσεις followers και μέσα στην κοινωνία πρέπει να δείχνεις σε κάθε μάχη την αποφασιστικότητά σου, την ταυτότητά σου, τη διαφορετικότητά σου. Και όταν βρίσκεσαι στην Κυβέρνηση πρέπει να τολμάς να υλοποιείς τα όσα υπόσχεσαι και πρεσβεύεις. Σε μια κατεύθυνση που εσύ φυσικά πιστεύεις ως ορθή.

Αλλιώς, τί να την κάνεις την κυβέρνηση σε ένα εχθρικό για τις ιδέες σου Δημόσιο, όταν ούτε κουλτούρα συναίνεσης υπάρχει στην κοινωνία, όταν οι αντίπαλοί σου που είναι φανατικοί κρατιστές έχουν κληρονομήσει ειδικές προσβάσεις στο κράτος και κυρίως όταν σε πολλές περιπτώσεις ούτε οι δικοί σου δεν πιστεύουν σε ένα ολότελα διαφορετικό πρόγραμμα, διότι έχουν μυηθεί εκ των πραγμάτων σε μία βιωματική καθημερινότητα μετριότητας και εσωτερικής αποδοχής του μπάχαλου.

Για να γίνει μία δημιουργική ανατροπή υπέρ της καλυτέρευσης της ανώτατης παιδείας χρειάζεται μια πραγματική επανάσταση, χρειάζεται σύγκρουση με παθογένειες και χαλασμένες νοοτροπίες δεκαετιών που έχουν βαθιές ρίζες μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα, αλλά έχουν γίνει και εμπειρία επιβίωσης για όλους όσους πρέπει να περάσουν από τη στενωπό του μπάχαλου ώστε να κάνουν σε ατομικό επίπεδο το επόμενο βήμα.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com