26.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
spot_img

Το μεταναστευτικό ως ασύμμετρη απειλή

Στον απόηχο των βομβιστικών επιθέσεων των Βρυξελλών, οι νηφάλιες επιστημονικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα αναγνωρίζουν στις ανεξέλεγκτες ροές αλλοδαπών πέραν όλων των άλλων γνωστών και χιλιοειπωμένων, μια κρίσιμη απειλή Εθνικής Ασφαλείας για τις Δυτικές χώρες, της Ελλάδος μη εξαιρουμένης.

Πρέπει να είναι κανείς ασυγχώρητα αφελής εάν αντιμετωπίζει το ζήτημα αποκλειστικώς στη βάση ανθρωπιστικών και μόνον παραμέτρων. Ασφαλώς και η ανάγκη συμπαραστάσεως στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο είναι κρίσιμος αλλά υπάρχουν και όρια. Όρια πέραν των οποίων η συνεχιζομένη και μη ανακοπτομένη εισροή αλλοδαπών στην Ελλάδα δημιουργεί προϋποθέσεις διακινδύνευσης αυτής ταύτης της υποστάσεως της Χώρας.  

Είναι αθεράπευτα ρομαντικοί όσοι για ανεξήγητους λόγους θεωρούν ότι τα θλιβερά γεγονότα που τραυματίζουν τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες δεν αφορούν την Ελλάδα. Με μια ανεξήγητη μακαριότητα εκτιμούν κάποιοι ότι η Ελλάς είναι προστατευμένη και δεν κινδυνεύει από βομβιστικές επιθέσει ή τρομοκρατικές ενέργειες.  Πλανώνται πλάνην οικτρά.

Στο σύγχρονο οπλοστάσιο της εποχής περιλαμβάνονται και μέθοδοι που εκφεύγουν της παραδοσιακής συλλήψεως του «πολέμου». Τουλάχιστον όπως αυτός ήταν διατυπωμένος στα εγχειρίδια τακτικής και στρατηγικής του 20ου αιώνα. Τώρα πλέον υπάρχουν μέθοδοι που επιτυγχάνουν δια της ήσσονος προσπάθειας το μέγιστο αποτέλεσμα. Ραδιολογικά, βιολογικά και χημικά μέσα, ακόμα και μέθοδοι επίθεσης στα πληροφοριακά συστήματα αποτελούν τη νέα μορφή του Κυβερνοπολέμου που μπορεί να αποδιοργανώσει την ομαλή λειτουργία και υπόσταση μιας Χώρας.

Το πρώτο βήμα προς την επιτυχή αντιμετώπιση αυτής της απειλής είναι να συναποδεχθούμε και να συμπαραδηλώσουμε όλοι μας, πως η είσοδος και παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, αλλόθρησκων και ετερόδοξων κοινωνικώς ατόμων συνιστούν και απειλή για τη Χώρα. Και αυτό δεν συνιστά δείγμα ρατσιστικής διαθέσεως ή πατριδοκαπηλίας. Αποτελεί στοιχειώδη εκδήλωση μέτρων αυτοπροστασίας και αμύνης έναντι μιας νέας μορφής επιθέσεως. Εάν εμείς δεν διακατεχόμεθα από αισθήματα εχθρικότητας και μισαλλοδοξίας δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει και για τους εισερχομένους. Τουλάχιστον για ένα μικρό ή μεγάλο μέρος αυτών. Εν αμφιβολία όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με την λογική αυτή.

Στην περίπτωση μας δεν πρόκειται για απλή μεταναστευτική/προσφυγική κρίση. Πρόκειται για σχεδιασμένο και κατευθυνόμενο εποικισμό δια εισβολής στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες το έχουν αντιληφθεί και λαμβάνουν στοιχειωδώς μέτρα προστασίας. Η Ελλάς επηρεασμένη από το προαιώνιο στερεότυπο του «Ξενίου Διός», γενετικά εμφυτευμένο στο Ελληνικό κύτταρο ομφαλοσκοπεί ασυγχώρητα.

Εάν δεν συνυπολογίσουμε στην εξίσωση και την παράμετρο της ασύμμετρης απειλής δεν θα αργήσει η στιγμή που θα θρηνήσουμε και εμείς θύματα από βομβιστική ή άλλη τρομοκρατική ενέργεια θρησκευτικής αφετηρίας και θα αντιμετωπίσουμε με απορία και αμηχανία τα πρώτα αποτελέσματα της ελλιπούς προετοιμασίας μας.

Ας ελπίσουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή η λογική και η σωφροσύνη θα πρυτανεύσουν ώστε να μην παρακολουθήσουμε περίλυποι φάλαγγα ασθενοφόρων να διακομίζουν θύματα από κάποιον δημόσιο χώρο σε Ελληνικό έδαφος.

«δημοσιεύθηκε στην ΕΣΤΙΑ»

Αθανάσιος Κοσμόπουλος

Νομικός – Συγγραφεύς

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ