22.3 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
spot_img

ΑΝΤΙΦΑ: Το μακρύ χέρι της κυβέρνησης

Την Kυριακή που πέρασε στο Σύνταγμα είχαμε μια ακόμη «αντιφασιστική» αντιδιαδήλωση, που ως σκοπό είχε το να καταλάβει τον χώρο της πλατείας και να «ακυρώσει» στην πράξη μια άλλη εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί κατά του νόμου για τα «φύλα». Μια «αντιφά» διαδήλωση «αντιεξουσιαστών» που ως σκοπό είχε την υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου και την καταστολή των αντιδράσεων σε αυτό.

Είχαμε μάλιστα στο «περιθώριο» αυτής της αντιδιαδήλωσης και επεισόδια, όπως τον τραυματισμό των τριών Ευελπίδων και την επίθεση σε παλαιοημερολογίτη μοναχό. Αλλά και τον ξυλοδαρμό ενός τυχαίου περαστικού.

Η πολυδιάστατη βία της ΑΝΤΙΦΑ

Εάν κανείς καταγράψει τα θύματα της «ΑΝΤΙΦΑ» βίας στην Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, είναι πολύ πιθανόν να τρομάξει από τις διαστάσεις αυτού του φαινομένου. Το οποίο όμως δεν αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που του αρμόζει. Και αυτό διότι εντός του πλαισίου της ακροαριστερής βίας, που περιλαμβάνει από δολοφονίες, μέχρι βόμβες και επιθέσεις σε κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες, από εφορίες μέχρι αστυνομικά τμήματα, το να τρώνε ξύλο κάποια άτομα στο κέντρο της Αθήνας έχει μικρότερη βαρύτητα. Αλλά ταυτόχρονα έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα για την κυβέρνηση.

Το μακρύ χέρι του κράτους

Γιατί; Το «ΑΝΤΙΦΑ» κίνημα είναι το μακρύ χέρι του κράτους για την καταστολή των δραστηριοτήτων που δεν τελούν υπό την κοινωνική έγκριση ή έστω την ανοχή της άκρας αριστεράς. Οι αντιφασιστικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν από μεγάλης έκτασης εκδηλώσεις, όπως αντιπορείες και αντισυγκεντρώσεις, μέχρι ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα στο σκοτάδι της νύκτας ατόμων που μπορεί να είναι γνωστοί στους «αντιφασιστικούς» χώρους ή απλά να έτυχε να φοράνε κάτι που μοιάζει με ελληνική σημαία δεν είναι καθόλου ασυνήθιστες. Ποιος δεν θυμάται άλλωστε τους «ΑΝΤΙΦΑ» που επετέθησαν κατά του καθηγητή Γουότσον στην Πάτρα και απείλησαν τον υπερήλικα με ρόπαλο. Ευτυχώς, τότε εμποδίστηκαν από κάποιους παρευρισκομένους και ο βραβευμένος με νόμπελ καθηγητής κατάφερε να κρατήσει το κεφάλι του άθικτο.

Το ρόπαλο της πολιτικής ορθότητος

Οι «ΑΝΤΙΦΑ» λειτουργούν ως το ρόπαλο αυτών που αμφισβητούν τις επιταγές της πολιτικής ορθότητας. Ροπαλοφόροι οι ίδιοι, δεν διστάζουν να επιτεθούν κατά ανθρώπων που αρνούνται να αποδεχθούν το αφήγημα της αριστεράς για την διαμόρφωση της κοινωνίας μας. Της πολύχρωμης, διεμφυλικής και πολυπολιτισμικής κοινωνίας μας. Εάν δεν συμφωνείς με αυτά, είσαι «ΦΑ» και δυνητικό θύμα των «ΑΝΤΙΦΑ».

Κοινό σημείο δράσης των αριστερών

Οι «ΑΝΤΙΦΑ» όμως έχουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό ρόλο, πέραν αυτού της καταστολής της πολιτικής μη-ορθότητας. Αυτόν του ενοποιητικού σημείου της αριστεράς. Αποτελούν το κοινό σημείο δράσης όλων των σεκτών των κομμάτων και των παρακομμάτων της αριστεράς. Από τον αναρχικό χώρο και τα Εξάρχεια, μέχρι τις τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ και τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας, το «ΑΝΤΙΦΑ» κίνημα είναι μία καλή αφορμή προκειμένου να διατηρεί η αριστερά ζωντανή την ιδεολογική της συγγένεια.

Και σε μια εποχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει αφορμές για να αποδείξει την «αριστεροφροσύνη» του ως αντίβαρο στην ευρώ-φιλη μεταλλαξή του, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την δημιουργία «δεσμών».

Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική και είναι Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής και ιδρυτής και Εκδότης του Πολιτικού Περιοδικού «PATRIA». Εργάζεται ως συντάκτης στην εφημερίδα Δημοκρατία και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Junge Freiheit».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ