Το Φαρ Ουέστ του κ. Τόσκα

«Δεν είμαστε Φαρ Ουέστ, δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι». 

Τάδε έφη ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη του στον real fm 97,8. Αυτή η δήλωση ήρθε 2 μέρες μετά την εμφάνιση μιας ανεκδιήγητης και ανεπανάληπτης οδηγίας της Ελληνικής Αστυνομίας (η οποία να λέμε την αλήθεια υπάρχει από πέρυσι) και προτρέπει τους πολίτες να κάνουν πως κοιμούνται σε περίπτωση που αντιληφθούν πως έχουν μπει διαρρήκτες στο σπίτι τους. Αν μη τι άλλο γινόμαστε Ευρώπη σιγά σιγά, λογικά συνέχεια έχει ο διαχωρισμός ανδρών γυναικών στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την αποφυγή σεξουαλικών παρενοχλήσεων ή ότι άλλο σκεφτούν οι πεφωτισμένοι ηγέτες της χώρας τούτης.

Παραδόξως πως, η Εξάβιβλος, η νομική πραγματεία που συνέγραψε τον 14ο αιώνα ο ανώτατος δικαστικός Κων/νος Αρμενόπουλος και υιοθετήθηκε με βασιλικό διάταγμα το 1835 ως ο αστικός κώδικας του Ελληνικού κράτους και παρέμεινε ως το 1946, προέβλεπε την μη ποινική δίωξη όποιου χρησιμοποιήσει βία(ακόμα και θανατηφόρα) απέναντι σε άτομο το οποίο εισήλθε παράνομα στην οικία του. Σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου υπάρχει νομοθεσία που δεν προβλέπει αρχή της αναλογικότητας όταν πρόκειται για τέτοιες περιστάσεις.

Ασφαλώς στην γαληνοτάτη Ελληνική Δημοκρατία είναι δεδομένο ότι ακόμα και στην αυτοάμυνα πρέπει να ισχύει η αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή αν ο εισβολέας επιτιθέμενος έχει μαχαίρι και ο αμυνόμενος πιστόλι δεν μπορεί να βάλλει κατά του επιτιθέμενου. Προφανώς ο νομοθέτης είχε στο μυαλό του πως αμυνόμενος και επιτιθέμενος θα πάνε σε κάποιο παρκάκι, θα βάλουν μπαντάζ στα χέρια και θα τις παίξουν στα ίσα για να είναι δίκαιος ο αγώνας. Δεν θα αναφερθώ καν στο νομοθετικό σύστημα των ΗΠΑ και τι αυτό προβλέπει γιατί όπως είπε και ο Αναπήρωτής Υπουργός εδώ δεν είναι φαρ ουέστ. Εδώ είναι Ελλάδα, μία Ελλάδα που μέσα σε 70 χρόνια κατάφερε να παρεκκλίνει τόσο από τις αρχαίες παραδόσεις της(η Εξάβιβλος που αναφέραμε πριν) που έχει καταντήσει ένα κακέκτυπο του εαυτού της.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com