5.8 C
Athens
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023
spot_img

Σεξ και Αριστερά

Η σεξουαλική απελευθέρωση αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα επιτυχημένα project της Νέας Αριστεράς. Η πολιτική ορθότητα κατάφερε και έδωσε όλα τα απαραίτητα βέλη στην φαρέτρα των υποστηρικτών της αποδόμησης και της μετάλλαξης της Παραδοσιακής οικογένειας και την Εθνικής κοινωνίας. Φεμινισμός, Πατριαρχία, καταπιεσμένες σεξουαλικά γενιές, ψυχανάλυση και μια σειρά από ορολογίες που επέτρεψαν ή δημιουργήθηκαν μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων για να επικρατήσει το αφήγημα του πολιτιστικού μαρξισμού.

Ο πολιτιστικός μαρξισμός κατάφερε να απογυμνώσει την σεξουαλική επαφή από την ηθική και την μεταφυσική της υπόσταση και την καθοδήγησε ενδελεχώς σε μια ξεκάθαρα σαρκική/βιολογική πράξη. Η αίσθηση «δεσίματος» ανάμεσα στους δυο εραστές στην σημερινή εποχή περιορίζεται σε όρους όπως ‘’sex friends’’ , ‘’one night stand’’ ή ‘’friends with benefits’’, όμως η πτώση της σεξουαλικότητας στο επίπεδο της κτηνώδους συμπεριφοράς και της ανικανότητας ικανοποίησης των επιθυμιών, θα πρέπει αν θεωρηθεί δεδομένη.

Σύμφωνα με την Νέα Αριστερά, στα πλαίσια του προοδευτισμού και του εκσυγχρονισμού, το πορνό και το γυμνό περιεχόμενο των εντύπων, ιστοσελίδων κλπ, ενημερώνουν, βοηθούν και απομακρύνουν το άτομο από τα ταμπού. Χιλιάδες νέοι όμως, που παρακολουθούν πορνό καταλήγουν να μην μπορούν να ικανοποιηθούν από τους/τις συντρόφους τους, τα ποσοστά εξαρτωμένων από το πορνό αυξάνονται και ζευγάρια καταλήγουν σε συναντήσεις ανταλλαγής συντρόφων ακριβώς διότι ο βομβαρδισμός του μέσου ατόμου με πορνογραφικό υλικό, οδηγεί τον οργανισμό στο να επιθυμεί κάτι περισσότερο. Οι περισσότεροι ξέρουν ακριβώς πώς γίνεται το σεξ πριν καν δουν γυμνό έναν σεξουαλικό σύντροφο. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στο ότι ο ανθρώπινος οργανισμός δεν λειτουργεί έτσι, δεν μπορεί να αντέξει το «ακόμα περισσότερο». Ενώ λοιπόν το πορνό διαφημίστηκε ως η μεγάλη επιτυχία του κινήματος της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της ικανοποίησης των ατομικών επιθυμιών (που «απελευθερώθηκαν από την Πατριαρχία» κλπ), το οποίο θα μόρφωνε τις μάζες πάνω στο σέξ, καταλήγει να είναι μέρος του προβλήματος. Μάλιστα η πρόσβαση στο πορνό είναι τόσο εύκολη που σε όλο τον Δυτικό κόσμο συμβαίνουν χιλιάδες ατυχήματα, χάνονται χιλιάδες ώρες εργασίας και διακινούνται τεράστια κεφάλαια, απλά και μόνο διότι μπορεί κάποιος να δει πορνό 24/7 οπουδήποτε και αν βρίσκεται!

Η κατανάλωση σκευασμάτων ερεθισμού και σεξουαλικής διέγερσης αυξάνεται στις νεαρές ηλικίες και όσο περνούν τα χρόνια η βιομηχανία του πορνό παράγει ολοένα και σκληρότερα προϊόντα. Ο μιμητισμός που προκαλούν αυτές οι ταινίες καθώς  και οι πορνογραφικού περιεχομένου διαφημίσεις προϊόντων, τα κινηματογραφικά πρότυπα κλπ, οδηγούν ολοένα και περισσότερο στην διάρρηξη των σεξουαλικών σχέσεων, στην διάλυση των ερωτικών επαφών και συναισθηματικών δεσμών, στην καταστροφή οικογενειών και στην δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων αφού “κανείς” δεν μπορεί να ικανοποιήσει ή να ικανοποιηθεί.  Εξ ου και οι εκατοντάδες χιλιάδες νεαρές γυναίκες και νεαροί άντρες που προσπαθούν με κάθε μέσο να δείξουν την σεξουαλικότητα τους μέσω των social networks, του επιπόλαιου σεξ, του ομαδικού σεξ κλπ.

Στις ΗΠΑ, την Μέκκα της πορνογραφίας, οι άλλοτε υποστηρικτές της βιομηχανίας, κυρίως Φεμινίστριες και υπέρμαχοι της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στρέφουν τα βέλη τους πλέον ενάντια στην βιομηχανία του σεξ, διότι οι ταινίες αυτές μετατρέπουν τις γυναίκες σε αντικείμενο. «Sexual objectification» είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν, και μάλλον έχουν δίκιο ανεξάρτητα αν δεν αντιλαμβάνονται πως είναι δικό τους σφάλμα.  Έχουμε μια βιομηχανοποίηση της σεξουαλικής επαφής, της σεξουαλικής επιθυμίας και μια απομυθοποίηση της όλης διαδικασίας. Επιπρόσθετα χιλιάδες ιστοσελίδες αναζητούν κοπέλες κάτω των είκοσι ετών και άνω των δεκαοχτώ ετών, για να πρωταγωνιστήσουν σε ταινίες με παχυλές οικονομικές αποζημιώσεις. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως ανάμεσα σε δυο συναινούντες ενήλικες, το σεξ μπορεί να είναι προϊόν εμπορικής συνδιαλλαγής.   Όμως αν ένας Παραδοσιοκράτης ή Συντηρητικός καταγγείλει το ανώριμο της ηλικίας μια δεκαεννιάχρονης κοπέλας ή την κατάπτωση της σεξουαλικής πράξης σε οικονομικό προϊόν, τότε είναι οπισθοδρομικός. Οξύμωρο αλλά οι ίδιοι κύκλοι (και κυρίως οι Φεμινίστριες) που προωθούσαν όπως είπαμε την πορνογραφία, παρεμβαίνουν και ζητούν να παύσει η συμμετοχή κοριτσιών, που μόλις έκλεισαν τα δεκαοχτώ, σε τέτοιες ταινίες διότι είναι ανώριμες παρουσιαζόμενοι ως προοδευτικοί! Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η αποπομπή της σεξουαλικής ηθικής και μεταφυσικής από την σεξουαλική πράξη χρειάστηκε ως εργαλείο τον επιστημονισμό. Ο τελευταίος απομάκρυνε την Αριστοτέλεια τελεολογία και ασχολείται μόνο με όλες τις επιστημονικά μετρήσιμες πτυχές της ζωής. Αποτελεί εργαλείο ενός Υπερασιοναλισμού.  Οι ανθρώπινες αξίες και σχέσεις όμως δεν επιδέχονται μέτρησης και αυτό οδήγησε σε ότι αφορά το σεξ, στην κτηνώδη συμπεριφορά και ζωοποίηση της σεξουαλικότητας. Όμως η νέο-μαρξιστική σεξουαλική απελευθέρωση οδηγεί στην αμφισβήτηση και την απόρριψη των σεξουαλικών ρόλων αφού πλέον η εναλλαγή ρόλων ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα θεωρείται απλά σεξουαλικό παιχνίδι. Αυτό με την σειρά του επιφέρει την πολυπόθητη εξίσωση και δημιουργεί την καλούμενη ως “Ανδρόγυνη Τάξη Πραγμάτων”. Τα άτομα δεν διαθέτουν καμία μορφή σεξουαλικής ιεραρχίας, τελετουργίας, ηθικής, πειθαρχίας ή ρόλων και είναι έτοιμα να επαναστατήσουν και σε άλλους τομείς της ζωής με στόχο την απόρριψη του Πατριαρχικού μοντέλου και της Παραδοσιακής κοινωνίας. Κάθε μορφή δομής καταρρίπτεται υποσυνείδητα.

Φυσικά για την Συντηρητική σκέψη τα παραπάνω ήταν και είναι αναμενόμενα να συμβούν από την στιγμή που όπως προαναφέρθηκε απογυμνώθηκε το σέξ από το μυστήριο, την άγνοια, την αναμονή, την προσμονή, τους ηθικούς κανόνες και την πειθαρχία. Ο Συντηρητικός Κολομβιανός φιλόσοφος Gomez Davila, θεωρεί πως η σεξουαλική απελευθέρωση «απελευθερώνει»  από τα σεξουαλικά ταμπού, για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά ταμπού. Είναι δηλαδή μια διαδικασία κοινωνικής τεχνολογίας η οποία εφαρμόζεται έχοντας έναν τρίτο στόχο. Βιολογικά το σεξ αποτελεί αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας με στόχο την αναπαραγωγή ή κατά την Χριστιανική αντίληψη είναι Θεία Ευλογία και αφορά ένα ζεύγος. Προφανώς μπορεί να γίνει και για απόλαυση όμως η συζήτητση περί ύπαρξης ορίου και να υπόκειται σε ηθικούς κανόνες απουσιάζει. Η δήθεν απελευθέρωση από το σεξ το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απομακρύνει το άτομο από την συναίσθηση που είναι απαραίτητη για την ισορροπημένη ψυχολογικά εξέλιξη του ατόμου.

Η σεξουαλική απελευθέρωση υπόκειται στην Αριστερίστικη άποψη περί «υπεροχής της επιλογής» όμως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο αν έχει κανείς το δικαίωμα να το επιλέξει. Το ζήτημα βρίσκεται στο γιατί να το επιλέξει;  Η ηθική στο σέξ έχει ως στόχο την συντήρηση της εσωτερικής ισορροπίας του ατόμου και της πνευματικής ολοκλήρωσης των δύο ατόμων που συνευρίσκονται. Της επιδίωξης για αναζήτηση βαθύτερων χαρακτηριστικών του άλλου στα οποία μπορεί να προστεθεί η σεξουαλική επαφή, ως έμπρακτη αναγνώριση της αξίας του άλλου. Η σεξουαλική ουτοπία την οποία υπόσχεται η Αριστερά με την νεωτερική της άποψη, οδήγησε σε σεξουαλικές διαταραχές και όχι σε σεξουαλική ισορροπία.

Το σεξ δεν μπορεί να θεωρηθεί μετρήσιμη πράξη ή άνευ κανόνων διότι δεν αποτελεί στείρα βιολογική διεργασία ή τεχνητό κατασκεύασμα,  μα στοιχείο κοινωνικής συμπεριφοράς και επαφής, αντικείμενο ψυχολογικής και πνευματικής υγείας και διαύγειας, αποτέλεσμα της ίδιας της φυσικής εξελεγκτικής διεργασίας ή ακόμα και Θεία διαδικασία.  H ηθική στο σεξ αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα στα ανωτέρω τα οποία εν τέλει αποτελούν και στοιχείο του πολιτισμού μας. Όσο πιο ουσιαστική είναι η σεξουαλική συμπεριφορά, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευχαρίστηση των δύο ατόμων, τα οποία επιτυγχάνουν μετά από την προσωπική τους προσμονή μια ηδονή μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, καθότι το μυστήριο και η κουλτούρα της σεξουαλικής νοηματοδότησης οδηγούν στην πνευματική και ψυχική ικανοποίηση, η οποία προστίθεται στην βιολογική. Κατά τον Βρετανό συντηρητικό φιλόσοφο Roger Scruton η σεξουαλική επιθυμία αποτελεί αντικείμενο με το οποίο οι σημερινοί φιλόσοφοι αρνούνται να καταπιαστούν (Roger Scruton, Sexual Desire), αυτό επιτρέπει στην προπαγάνδα της σεξουαλικής απελευθέρωσης να ποδηγετεί τα σεξουαλικά ήθη και έθιμα.

Αθανάσιος Γκουρνέλος
Ο Θάνος Γκουρνέλος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πληροφορική. Δραστηριοποιείται στον κλάδο των υπηρεσιών ασφαλείας και είναι συνεκδότης του περιοδικού PATRIA το οποίο εκδίδεται από το 2008. Αρθρογραφεί για το ΔΙΕΣΥ και το PATRIA, ενώ άρθρα του έχουν αναδημοσιευθεί σε πληθώρα ιστολογίων.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

14,355ΥποστηρικτέςΚάντε Like
563ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
644ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,840ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ