Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Μετανάστευση και παγκόσμια διακυβέρνηση

Ιωάννης Παγώνης

Παγκόσμιο Σύμφωνο για την ασφαλή, τακτική και τακτική μετανάστευση – αυτό είναι το όνομα του συμφώνου που επιθυμούν να γιορτάσουν τα Ηνωμένα Έθνη στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2018. Για πολύ καιρό, το θέμα συζητήθηκε ελάχιστα έως καθόλου. Το σύμφωνο δεν είναι δεσμευτικό, καθαρά συμβολικό ή ακόμα και καλό κατά την έννοια της Γερμανίας για τους μεν. Ένα μοιραίο βήμα προς μια μόνιμη μαζική μετανάστευση από τους «φτωχούς του κόσμου» – ισχυρίζονται οι άλλοι. Τι είναι σωστό; Ποιος ασχολείται;

Χαρακτηριστικό του Συμφώνου είναι πρώτα από όλα ότι η λέξη παράνομη μετανάστευση δεν βρίσκεται πουθενά. Δεν υπάρχει πλέον διαφοροποίηση.

Ας δούμε όμως κάποια χαρακτηριστικά σημεία.

[…] «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αναλαμβάνουμε να προστατεύσουμε το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης» […]

Αλλά από την άλλη

[…] «Εφαρμογή ή και επιβολή της νομοθεσίας που ποινικοποιεί τα εγκλήματα μίσους και τα σοβαρά εγκλήματα μίσους κατά των μεταναστών» […]

[…] «Διακοπή παροχής δημόσιας χρηματοδότησης ή υλικής υποστήριξης στα μέσα ενημέρωσης που προωθούν συστηματικά τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και άλλες μορφές διακρίσεων κατά των μεταναστών» […]

[…] «Αναγνωρίζουμε ότι η μετανάστευση στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας αποτελεί πηγή ευημερίας, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης και ότι ο θετικός αντίκτυπος μπορεί να βελτιστοποιηθεί μέσω μιας πιο καλά διαχειριζόμενης μεταναστευτικής πολιτικής» […]

[…] «Εκπαιδευτικές εκστρατείες που στοχεύουν στη διαμόρφωση της δημόσιας αντίληψης για τη θετική συμβολή της ασφαλούς, τακτικής και ομαλής μετανάστευσης» […]

Εδώ ας παρεμβάλουμε κάποια στοιχεία από τον κόσμο και την Ελλάδα.

Το 2000, το τμήμα πληθυσμού του ΟΗΕ εκδίδει έκθεση με τον τίτλο «Replacement Migration (Μετανάστευση Αντικατάστασης)» με αφορμή την μείωση του γηγενούς πληθυσμού της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.

Το 2009, το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής (Ι.ΜΕ.ΠΟ.) στην Ελλάδα προσπαθεί να μας «μάθει», μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεων σε εφημερίδες, αλλά και με πανάκριβα τηλεοπτικά σποτς, ότι «για τους Έλληνες δεν υπάρχουν μετανάστες, υπάρχουν άνθρωποι». Το Ινστιτούτο αυτό πορεύεται, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών και στόχο έχει «την έρευνα και την εκπόνηση μελετών για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας».

Το 2010, γίνεται εργαστήριο, με τίτλο, «ΜΜΕ και Μετανάστες – Καταπολέμηση των αρνητικών στερεοτύπων και προώθηση της διαπολιτισμικότητας & της ποικιλομορφίας» με την υποστήριξη και συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής & Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το εργαστήριο αυτό είχε στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση φαινομένων «ρατσισμού και ξενοφοβίας» και βελτίωση των τρόπων διαχείρισης από τους δημοσιογράφους, τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και λοιπούς εκπροσώπους του τύπου, του ζητήματος της μετανάστευσης, κατά τρόπο που να συμβάλει στη διαδικασία ομαλής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείτο κατά 75% από κοινοτικούς και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Από τότε λαμβάνουν χώρα συχνά-πυκνά τέτοια εργαστήρια.
Το 2014, οι διευθυντές του ειδησεογραφικού κολοσσού Associated Press, απαγορεύουν τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης».

To 2016, το ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό National Geographic εκδίδει ειδικό τεύχος με τον τίτλο «The New Europeans (Οι Νέοι Ευρωπαίοι)», αναφερόμενο σε «πείραμα» εκ μέρους της Ευρώπης.
Το 2016, ιδρύεται από τον Δήμο Αθηναίων το «Κέντρο Συντονισμού και Παρατηρητήριο για θέματα μεταναστών και προσφύγων», το οποίο χρηματοδοτείται στο σύνολό του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω της δωρεάς 10.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Αθηναίων. Ανάμεσα στους στόχους του είναι και η έναρξη εκστρατείας για την ενημέρωση του κοινού (συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης).

Και ερχόμαστε στο 2018, όπου το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων οργανώνει με την υποστήριξη της Europe Direct της ΕΕ την εκδήλωση «Ζούμε μαζί – Εργαζόμαστε μαζί», με στόχο την εργασιακή ένταξη προσφύγων και μεταναστών. Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης Europe Direct αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών (!!!) σχετικά με την Ένωση. Ειδικότερα, όσον αφορά στα δικαιώματα των πολιτών της (!!!), καθώς και στην ενίσχυση της συμμετοχής του πολίτη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στις πολιτικές της.

Το 2018 επίσης, έχουμε την «Εθνική Στρατηγική για την Ένταξη» από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π) και το σχέδιο εποικισμού της χώρας και της αντικατάστασης του πληθυσμού με τους «Νέους Έλληνες».
Πάμε παρακάτω σε άλλα σημεία του Συμφώνου.

[…] «Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε τους μετανάστες από όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων να αποκτήσουν πρόσβαση στην κοινωνική μέριμνα» […]

[…] «Θα αναπτύξουμε προσιτές και πρόσφορες διαδικασίες που θα διευκολύνουν τη μετάβαση από τη μια κατάσταση (παράνομη) στην άλλη (νόμιμη), ώστε να αποφευχθεί η κατάσταση του παράνομου μετανάστη στη χώρα προορισμού, καθώς και επιμέρους ελέγχους κατάστασης των μεταναστών που έχουν χάσει την νόμιμη κατάσταση να παραμένουν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για εκούσια απέλαση» […]

Ατόφια κουλτούρα «Refugees welcome»!!!

Τί είναι όμως όλα αυτά και που αναφέρονται;;; Ποιος το αποφασίζει;;;

Τα Ηνωμένα Έθνη διαμορφώθηκαν με βάση ένα όραμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που παρουσιάστηκε στην «Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» (UDHR), η οποία έθεσε την έννοια των δικαιωμάτων στην πρώτη γραμμή της προόδου του παγκόσμιου σώματος. Το έγγραφο UDHR ακολούθησε έγγραφα που παρουσίαζαν τα δικαιώματα ως κεντρική ιδέα του μετα-φεουδαρχικού κόσμου: τη Δήλωση (ή νομοσχέδιο) των Δικαιωμάτων του 1689, την Αμερικανική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας με τη σημαντική και ισχυρή επιβεβαίωση των αναφαίρετων φυσικών δικαιωμάτων του 1791, και τη γαλλική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη (1789). Η λέξη «δικαιώματα» εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε πρόταση του εγγράφου των 1869 λέξεων του ΟΗΕ. Το έγγραφο είναι κυριολεκτικά μια εμμονή στα δικαιώματα.

Το 2015, εβδομήντα χρόνια μετά το αρχικό έγγραφό τους βασισμένο στα δικαιώματα, τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν ένα τεράστιο βήμα προς την παγκόσμια διακυβέρνηση, που απλώς μνημονεύθηκε στο πρώτο οργανωτικό τους έγγραφο. Εξέδωσαν ένα έγγραφο με τίτλο «Η μεταμόρφωση του κόσμου μας: η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030″. Το έγγραφο αυτό αριθμεί 91 αριθμημένα τμήματα του προγράμματος του ΟΗΕ για την παγκόσμια κυβέρνηση. Το UDHR αναφέρεται μόνο μία φορά σε ολόκληρο το έγγραφο στο άρθρο 19. Σε αντίθεση με το αρχικό «μητρικό έγγραφο», το έγγραφο αυτό είναι 14.883 λέξεις. Τα 91 θέματα ασχολούνται με θέματα που εμπίπτουν στα πέντε κεφάλαια: των ανθρώπων, του πλανήτη, της ευημερίας, της ειρήνης και της εταιρικής σχέσης. Επιπλέον, το έγγραφο παρέχει 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) για τη βελτίωση της ζωής στον πλανήτη.

Ολόκληρο το έγγραφο «Μεταμορφώνοντας τον Κόσμο μας» εκτυλίσσεται σε έναν δρόμο για ένα ουτοπικό μέλλον. Πέντε από τα 17 αντικείμενα αφορούν το περιβάλλον. Υπάρχουν στόχοι για τις πόλεις, για τις γυναίκες, για τους φτωχούς, ακόμη και για τη ζωή κάτω από το νερό. Απολύτως καμία σφαίρα ανθρώπινης δραστηριότητας δεν εξαιρείται από τον έλεγχο του ΟΗΕ. Η λέξη-κλειδί φυσικά δεν είναι πλέον «δικαιώματα».

Οι νομοθέτες της δεκαετίας του 1950 και των αρχών της δεκαετίας του 1960 βρίσκονται τώρα στη θέση του οδηγού του ΟΗΕ και έχουν κάνει τη δική τους κίνηση. Η επικάλυψη της μαρξιστικής ομιλίας σχετικά με τις «ανάγκες συνάντησης» έχει μεταφερθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ο ΟΗΕ έχει θέσει ένα χρονοδιάγραμμα και προχωρά στο σχέδιο της πλανητικής ηγεμονίας του.

Ας δούμε όμως και μερικά άλλα στοιχεία για τον ΟΗΕ. Είκοσι εννέα χώρες κάνουν αντίποινα εναντίον πολιτών που βοηθούν τα Ηνωμένα Έθνη με το έργο τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε αυτές τις χώρες, σύμφωνα με έκθεση του ίδιου του ΟΗΕ. Εννέα από τις 29 χώρες που απαριθμούνται είναι στην πραγματικότητα μέλη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μιας ομάδας με έδρα τη Γενεύη, η οποία απαρτίζεται από 47 χώρες-μέλη του ΟΗΕ. Δεκαέξι μέλη του Συμβουλίου είναι κράτη μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, μόνο ένα από τα οποία χαρακτηρίζεται ως «ελεύθερο».

Ας έρθουμε πάλι στο παρόν. Πρόσφατα, σε ομιλία της, στο Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιτέθηκε στον εθνικισμό και προειδοποίησε για τον «καταστροφικό απομονωτισμό». «Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις και τις απειλές του σήμερα δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν από ένα μόνο κράτος, αλλά μόνο εάν όλοι ενεργούμε μαζί», ανέφερε. «Η στενή διεθνής συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες που κατοχυρώνονται στις χάρτες των Ηνωμένων Εθνών. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι φρικαλεότητες του παρελθόντος και να ανοίξει ένα νέο μέλλον», συνέχισε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στην ίδια εκδήλωση ότι ο «εθνικισμός είναι προδοσία». «Ο πατριωτισμός είναι ακριβώς το αντίθετο του εθνικισμού: ο εθνικισμός είναι προδοσία», δήλωσε ο Μακρόν. «Αν σκεφτούμε ότι τα συμφέροντά μας μπορούν να έρθουν πρώτα και δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, είναι μια προδοσία των αξιών μας, μια προδοσία όλων των ηθικών αξιών», δήλωσε. «Πρέπει να το θυμόμαστε αυτό». «Μαζί μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της φτώχειας, της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των ασθενειών, της ανισότητας και της άγνοιας».

Αλλά ας επανέλθουμε στη συμφωνία. Στόχος είναι «να ενισχυθεί η συνεργασία για τη διεθνή μετανάστευση σε όλες της τις εκδοχές», υπογραμμίζει το 25σέλιδο προσχέδιο του κειμένου της «Παγκόσμιας Συμφωνίας για την Ασφαλή, Συντεταγμένη και Νόμιμη Μετανάστευση».
Το προσχέδιο της συμφωνίας αναφέρει 22 συγκεκριμένα μέτρα όπως η συγκέντρωση δεδομένων, η παροχή εγγράφων ταυτότητας στους μετανάστες που δεν διαθέτουν, η παροχή ιδιαίτερης φροντίδας στις γυναίκες και τα παιδιά, η παροχή στους μετανάστες πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και η αποτροπή των διακρίσεων.

Σε έκθεσή του, που συνδέεται με την πρωτοβουλία αυτή, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες τόνισε ότι οι χώρες μέλη του ΟΗΕ θα πρέπει να προετοιμαστούν να διαχειριστούν μεγάλα μεταναστευτικά κύματα. Εκτός από τις μετακινήσεις πληθυσμών εξαιτίας των συγκρούσεων, θα υπάρξουν σημαντικές μεταναστευτικές ροές εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Είναι άμεση ανάγκη οι χώρες μέλη να αναπτύξουν μια στρατηγική για τη διαχείριση μεγάλων ροών μεταναστών», εκτίμησε ο Γκουτιέρες.

Στην προειδοποίηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμωθεί, ως παγκόσμιος «παίκτης», εάν μία ή δύο χώρες αποχωρήσουν από την παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, προχώρησε και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εν κατακλείδι. Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να είναι αυτός ο οποίος θα επιβάλει την μεταναστευτική πολιτική κάθε κράτους χωρίς το ίδιο να μπορεί να εναντιωθεί και ο οποίος, όπως και άλλοι διεθνείς φορείς, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ασιατικών και αφρικανικών χωρών από την μετανάστευση.
– (Τυχαίο) Σύμφωνα με μία έκθεση του «Τμήματος Πληθυσμού» των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση των πληθυσμών;» (Replacement Migration: Is it a Solution to Declining and Ageing Populations?) που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο του 2000, η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 από 159.000.000 μετανάστες (υπολογισμός βάσει πληθυσμού χωρών και αναγωγή). Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο.

– (Τυχαίο) Τον Οκτώβριο του 2013 το National Geographic γιόρτασε τα 125 χρόνια του και το ερώτημα που έθεσε ήταν πώς η ανθρώπινη φυλή θα εξελιχθεί. Ο βραβευμένος φωτογράφος Martin Schoeller, κατά παραγγελία του περιοδικού, τράβηξε πορτρέτα διάφορων Αμερικανών και μετά από ψηφιακή επεξεργασία παρουσίασε το πως θα μοιάζει ο μέσος Αμερικανός το 2050. Η πρόβλεψη είναι πως τα χρόνια που έρχονται οι διαφυλετικές σχέσεις θα έχουν αυξητικές τάσεις και στο τέλος η ανθρώπινη φυλή θα είναι ένα αμάλγαμα διαφορετικών εθνικοτήτων.

– (Τυχαίο) Τον Οκτώβριο του 2016, τρέχον τεύχος, το National Geographic κυκλοφορεί και μας συστήνει στο εξώφυλλο του τους «Νέους Ευρωπαίους», αναφερόμενο στους μετανάστες.

– (Τυχαίο) Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη «γενοκτονία» των λαών της Ευρώπης. Οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξού κι έχει θεσπιστεί Ευρωπαϊκό Βραβείο με τ’ όνομά του. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove – Kalergi. Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus» (Βιέννη,1925), ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος «υπανθρώπων», όπως λέει, που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι με διαλυμένα χαρακτηριστικά (ποιότητα, μνήμη, ιστορία, πολιτισμό, θρησκεία) και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη. Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση.

Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών και Ασιατών.

Ας σκεφτούμε…

Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να αλλοιωθεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια «ενιαία φυλή», είναι ουσιαστικά η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την “προστασία” των μεταναστών… Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη «γενοκτονία» στην ιστορία.

Αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οικονομική της διάσωση(;;;)… Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε ν’ αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών… Είναι εξίσου σαφές, ότι με τη συμβολή ξένων γονιδίων δεν θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η εξαφάνισή της.

Το σύμφωνο καθιστά τη μετανάστευση ένα καθολικό «δικαίωμα» με το οποίο τα εθνικά σύνορα ανοίγουν ευρέως. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Αυστραλία, η Πολωνία, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελβετία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία, η Νορβηγία αρνούνται ή εξετάζουν να μην το υπογράψουν. Αυτό το σύμφωνο είναι ένα μη αναστρέψιμο βήμα και αναπόφευκτα θα προκαλέσει μαζικές μεταναστευτικές ροές, πράγμα για το οποίο δήθεν προειδοποιούν οι ελίτ, αλλά που ουσιαστικά οι ίδιες θα προκαλέσουν με την υπογραφή του Παγκοσμίου Συμφώνου για τη Μετανάστευση.

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, στη Γερμανία και έκανε δύο διαδοχικά μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Victoria στο Manchester, στην Αγγλία και στα χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο City, επίσης στην Αγγλία.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com