23.1 C
Athens
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
spot_img

Το Οχάιο απαγορεύει τις εκτρώσεις παιδιών με σύνδρομο Down

Την Παρασκευή, ο Kυβερνήτης του Οχάιο* John Kasich *επικύρωσε το νομοσχέδιο που απαγορεύει στους γιατρούς να εκτελούν αμβλώσεις σε βρέφη προγεννητικά διαγνωσμένα με σύνδρομο Down. 
Το νομοσχέδιο, το οποίο έγινε γνωστό ως «Νόμος περί μη διάκρισης του συνδρόμου Ντάουν», πέρασε στην τελική φάση της νομοθετικής διαδικασίας στις 13 Δεκεμβρίου, μεταβαίνοντας στο γραφείο του κυβερνήτη για την επίσημη υπογραφή.

Σύμφωνα με το Cleveland.com: *«**Σύμφωνα με το νόμο, οι γιατροί που γνωρίζουν τη διάγνωση του προγεννητικού σύνδρομου Down και εκτελούν έκτρωση θα μπορούν να κατηγορηθούν για κακούργημα τέταρτου βαθμού, τιμωρούμενο με έως 18 μήνες στη φυλακή. Δεν προβλέπεται τιμωρία για τη γυναίκα που επιδιώκει την έκτρωση.**»*
Επιπλέον, σύμφωνα με το Associated Press, ο νόμος * «απαιτεί από το κρατικό ιατρικό συμβούλιο να ανακαλέσει την άδεια ιατρού αν καταδικαστεί».* Ο Mike Gonidakis, πρόεδρος του Ohio Right to Life, δημοσίευσε μια επίσημη δήλωση που επαινεί τον νόμο και ευχαρίστησε τον Κυβερνήτη *Kasich:*

*Τώρα που το νομοσχέδιο για τη μη διάκριση του συνδρόμου Ντάουν είναι νόμος, τα αγέννητα μωρά, προγεννητικά διαγνωσμένα με σύνδρομο Down αποκτούν μια ευκαιρία για ζωή. Το Οχάιο είναι και θα συνεχίσει να είναι μια Πολιτεία που βλέπει τη ζωή ανθρώπων με σύνδρομο Down ως μια ζωή που αξίζει να την ζήσει κανείς, χάρη σε αυτή τη νομοθεσία.*

*… To Ohio Right to Life είναι εξαιρετικά ευγνώμων στον Κυβερνήτη John Kasich και τη διοίκησή του για το πώς έχουν προστατεύσει τον αγέννητο άνθρωπο. Ο Κυβερνήτης Kasich έχει υπογράψει 20 πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής κατά τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι πρωταθλητής υπέρ της ζωής και είμαστε ευγνώμονες για το πώς κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτού του είδους τις διακρίσεις εις βάρος των ανθρώπων με σύνδρομο Down.* Με την υπογραφή της νομοθεσίας αυτής, το Οχάιο ενώνει τις δυνάμεις του με την Βόρεια Ντακότα και την Ιντιάνα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Associated Press, ένας ομοσπονδιακός δικαστής έχει εμποδίσει την έκδοση του νόμου της Ιντιάνα.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ακτιβιστές υπέρ των αμβλώσεων αμφισβητούν την συνταγματικότητα της νομοθεσίας του Οχάιο, καθώς ισχυρίζονται ότι είναι απλώς ένα εργαλείο για να περιορίσουν όλες τις αμβλώσεις.
Η Kellie Copeland, διευθυντής της NARAL Pro-Choice Ohio, δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με τη νομοθεσία:
*Όταν μια γυναίκα λαμβάνει μια διάγνωση του συνδρόμου Down κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται είναι ο κυβερνήτης Kasich, που προσπαθεί να της πει τι είναι καλύτερο για την οικογένειά της. Αυτός ο νόμος ντροπιάζει τις γυναίκες και θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις συνομιλίες μεταξύ γιατρών και ασθενών λόγω των ποινικών κυρώσεων που θα αντιμετωπίζουν οι γιατροί. Αυτός ο νόμος δεν κάνει τίποτα για να υποστηρίξει τις οικογένειες που φροντίζουν τους αγαπημένους τους με το σύνδρομο Down, αλλά τις εκμεταλλεύεται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής κατά του δικαιώματος επιλογής, με σκοπό να καταστήσουν συστηματικά όλες τις αμβλώσεις παράνομες.* Η ριζοσπαστική και βάρβαρη πρακτική τερματισμού των νεογνών που έχουν προγεννητικά διαγνωστεί με το σύνδρομο Down μπορεί να φαίνεται σαν κάτι στο οποίο δεν θα συμμετείχαν ανεπτυγμένες, ανθρώπινες κοινωνίες, αλλά είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένο σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 90 τοις εκατό των βρέφη που είχαν προγεννητικά διαγνωστεί με σύνδρομο Down υφίσταται άμβλωση, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Κυτταρογενετικού Μητρώου (NDSCR). Στην Ισλανδία, σχεδόν το 100 τοις εκατό των γυναικών των οποίων τα αγέννητα παιδιά είναι θετικά σε σύνδρομο Down επιλέγουν την έκτρωση. Στη Δανία, ο αριθμός είναι περίπου 98%. στη Γαλλία, 77%. Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτιμάται ότι περίπου το 67% των βρέφη που έχουν προγεννητικά διαγνωστεί με σύνδρομο Down έχουν αποβληθεί, σύμφωνα με την CBS News.

 

Πρωτοδημοσιεύθηκε στα Αγγλικά στο: dailywire.com

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ