Το λεγόμενο συνταγματικό τόξο συναγωνίζεται στο ποιος θα κάνει την πιο ενδοτική δήλωση, για το Σκοπιανό, πάντα φυσικά, ενδεδυμένη τον μανδύα του ρεαλισμού. Yπό αυτό το πρίσμα τα είπε όλα ο Θεοχαρόπουλος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Αυτό το κομματίδιο ηταν πάντα το αγαπημένο του διανοούμενου κηφηναριού. Τελικά, απ ότι καταλαβαίνουμε, ο μόνος λόγος ύπαρξης του, να δίνει άλλοθι στην προδοσία ώστε να εμφανίζεται ως το απαύγασμα της λογικής και του ρεαλισμού.
”Η χώρα δεν αντέχει άλλους Μακεδονομάχους” δήλωσε μεταξύ άλλων αυτός ο κύριος . Εύγε Θεοχαρόπουλε. Εξέφρασες με τον πιο σαφή τρόπο τα αισθήματα όλων των λεγόμενων εκσυγχρονιστών, το μέτωπό της λογικής… Εδώ που τα λέμε όμως,ούτε και στα 1905 άντεχε. Γι αυτό και ότι έγινε έγινε από την ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιων πατριωτών που άφησαν την βολή τους και έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον σκοπό να οργανώσουν τον Μακεδονικό αγώνα. Και η θυσία τους δεν πήγε χαμένη γιατί αυτοί αφύπνισαν την κοινή γνώμη και σήμερα η Μακεδονία είναι Ελληνική.Αν περίμεναν με από το Κράτος…Κλάψτα.
Το κράτος αυτό κυβερνάται από ολίγιστους πολιτικάντηδες. Μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο δεξιές και κεντρώες κυβερνήσεις έκαναν την πάπια για την χρήση του όρου Μακεδονία από τον Τίτο. Να πάνε κόντρα με το παντοδύναμο ΝΑΤΟ; Με τι κότσια; Το ίδιο κάνουν και τώρα. Να κλείσουν το θέμα όπως επιθυμούν οι Αμερικάνοι για να ενταχτούν στους αντιρωσικούς θεσμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης.
Και τα συλλαλητήρια που έγιναν το 1992 πάλι ιδιωτική πρωτοβουλία ήταν. Η εκκλησία και ειδικά ο αείμνηστος Χριστόδουλος βγήκε τότε μπροστά. Οι πολιτικοί αν δεν είχαν την λαϊκή πίεση θα το έκλειναν το ζήτημα. Άλλωστε ο Μιλόσεβιτς είχε τότε προτείνει στον Μητσοτάκη να διαμελίσουμε από κοινού μαζί με την Σερβία τα Σκόπια. Ο Μητσοτάκης πήγε και το κάρφωσε στους Αμερικάνους. Συνετοί πολιτικοί. Αλλά τι τα θέλετε; Με τους φραγκόδουλους πολιτικούς που έχουμε η Ελλάς έπρεπε να είναι μέχρι την Λαμία. Έτσι πίστευε και το τοτέμ των εκσυγχρονιστών, ο Κοραής, ο οποίος έγραφε πως στην δυστυχέστατη μάχη της Χαιρώνειας οι Μακεδόνες υποδούλωσαν την Ελλάδα, ωσάν να επρόκειτο για άλλο έθνος.
Με το Κοραϊκό αφήγημα,οι κατεξοχήν εκφραστές του οποίου ήταν πάντα οι λεγόμενοι εκσυγχρονιστές η Ελλάς έπρεπε να χει σύνορα στα όρια της Κλασικής εποχής. Πελοπόννησος και Αττικοβοιωτία. Αυτό ήταν και το σχέδιο των δυτικών μας φίλων. Ήταν χάρις στους αγώνες του έθνους για το όραμα της μεγάλης ιδέας, που η Ελλάς έγινε αυτό είναι σήμερα. Και αν δεν ήταν οι φραγκοραγιάδες πολιτικοί να μας εντάξουν στην ΟΝΕ (για καλό μόνο των τραπεζιτών) η Ελλάς θα ήταν πρώτη δύναμη στα Βαλκάνια σήμερα. Θυμηθείτε μόνο που ήταν η Ελλάς το 1999 και τι επιρροή εξασκούσε. Αν υπήρχε όραμα και φιλοπατρία η Ελλάς θα μπορούσε να ασκεί πολιτική ιμπέριουμ στα Βαλκάνια, με βάση την ορθοδοξία, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας.
Πως το κάνει σήμερα που η Τουρκία; Εκεί ένας οραματιστής πολιτικός με συνείδηση της αυτοκρατορικής ιστορίας των Οθωμανών προωθεί πολιτισμικό ιμπέριουμ από την Ανατολική Θράκη μέχρι το Ιράν. Και από τον Πόντο μέχρι τη Νιγηρία. Ο Ερντογάν έβαλε πάλι την Τουρκία στις μεγάλες δυνάμεις. Δεν διστάζει ακόμα και τις ΗΠΑ ευθέως να απειλεί. Εμείς όμως απεμπολήσαμε όχι μόνο το αυτοκρατορικό μας παρελθόν για χάρη του κοραϊκού δυτικόδουλου αφηγήματος αλλά καταντήσαμε πολιτεία της ενωμένης Ευρώπης. Ούτε καν έθνος κράτος δηλαδή. Πολιτισμικό και πολιτικό προτεκτοράτο. Πολιτεία μιας ομόσπονδης Φράγκικης Ευρώπης…
*Πρώτη δημοσίευση εφημερίδα Ε.Ω