Οι εκλογές πλησιάζουν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Για μεγάλο μέρος του λαού, ένα από τα υψίστης σημασίας θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, είναι η ακύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών». Μάλιστα, πολλοί θα κατευθύνουν στη Ν.Δ. την ψήφο τους με αυτήν την ελπίδα.
Νομικός δεν είμαι, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες νομικές γνώσεις για να σκεφτεί κανείς ότι μια τέτοιου είδους «συμφωνία» δεν μπορεί να είναι κάτι παγιωμένο, κάτι που δεν αλλάζει. Δεν μπορεί να αποτελέσει αιώνια πραγματικότητα. Παράλληλα, υπάρχουν αρμόδιοι νομικοί, διεθνολόγοι, ιστορικοί, οι οποίοι έχουν απαντήσει διεξοδικά για το πως μπορεί να ακυρωθεί η «συμφωνία» και έχουν εντοπίσει όχι ένα, αλλά πολλά σημεία που μπορούν να καταστήσουν τη «συμφωνία» άκυρη.
Είναι στο χέρι του Κ. Μητσοτάκη, να κάνει δικό του, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου που θα τον ψηφίσει με αυτό το σκεπτικό, μόνο από αυτήν την ενέργεια. Να αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του για τη Μακεδονία δεν ήταν όψιμο και δεν «σύρθηκε» το κόμμα του στα συλλαλητήρια επειδή είδε τις αντιδράσεις και τη συμμετοχή του λαού σ’ αυτά. Να δείξει ότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε για τόσο σοβαρά εθνικά θέματα τις πιέσεις διαφόρων κέντρων, σε όσο δύσκολη θέση και αν βρισκόμαστε και ότι δεν πρέπει να είμαστε εθελόδουλοι.
Αυτή η στάση του πρέπει να είναι η απαρχή μιας στιβαρής εθνικής πολιτικής, που δεν θα αφήσει την Θράκη έρμαιο των ορέξεων του τουρκικού προξενείου, που δεν θα καταστήσει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, που δεν θα αφήσει τα αδέλφια μας στην Κύπρο εκτεθειμένα στις απειλές του σουλτάνου, ούτε τους βορειοηπειρώτες απροστάτευτους στο πογκρόμ των αλβανικών αρχών και των παρακρατικών συμμοριών. Βεβαίως θα πρέπει να σταματήσει πάραυτα και την πολεμική που έγινε αυτήν την τετραετία εναντίον της οικογένειας και της Ορθοδοξίας. Με λίγα λόγια, να κλείσει τις πληγές τις οποίες άφησε η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει από τη χώρα μας.
Τέλος, η ΝΔ πρέπει να δώσει προοπτική στον Έλληνα. Να επανεύρει και να αναδείξει την ελληνορθόδοξη ταυτότητά του και να εργαστεί για την πολιτιστική αναγέννηση της πατρίδας μας.
Ήρθε η ώρα να ληφθεί υπόψη η γνώμη του «ετερόκλητου όχλου» των συλλαλητηρίων, ο οποίος όπως θα στείλει τους εθνομηδενιστές στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έτσι θα πρέπει να απαιτήσει την ακύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών» από τη νέα κυβέρνηση. Θα δούμε αν είμαστε απλά ρομαντικοί, ή αν ο κος Μητσοτάκης θα τολμήσει.