Η Μακεδονία στέλνει μήνυμα

Οταν τo 1993 o Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε την περίφημη φράση για την ονομασία των Σκοπίων ως Πρώην Δημοκρατία της Μακεδονίας ότι το όνομα δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί «κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια», προφανώς δεν φανταζόταν ότι εικοσιπέντε χρόνια περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Ελληνες θα πλημμύριζαν την Θεσσαλονίκη, για να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς. Τα εθνικά αντανακλαστικά τελικά δεν φαίνεται να έχουν ατονίσει ακόμη παρά τις συντονισμένες προσπάθειες ετών να τα νεκρώσουν.  
Η διαμαρτυρία αυτή πολεμήθηκε από παντού. Οι πολίτες που θα συμμετείχαν χαρακτηρίστηκαν ως ακροδεξιοί, φασίστες, γραφικοί, χρυσαυγίτες, ταλιμπάν, θρησκόληπτοι, επικίνδυνοι και ένα σωρό άλλα απίθανα, ενώ πίσω από την συγκέντρωση υπήρχαν σκοτεινές δυνάμεις, πράκτορες, περίεργοι τύποι που είχαν κακούς σκοπούς και παρέσυραν τον κόσμο. Ολα αυτά ειπωμένα από τις Μαρίες Αντουανέτες της πολιτικής, της δημοσιογραφίας, της εκκλησίας, των τεχνών και των γραμμάτων, οι οποίες τελικά έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ο κόσμος όμως λειτούργησε αυθόρμητα και συλλογικά, τούς αγνόησε και ακολούθησε την συνείδηση του με αποτέλεσμα την Δευτέρα το πρωί να μην ξέρουν πού να κρυφτούν.

Το μήνυμα του συλλαλητηρίου δεν έχει να κάνει μόνο με το Μακεδονικό. Εχει να κάνει επίσης με την απαξίωση ενός ολόκληρου συστήματος, το οποίο νομίζει ότι μπορεί να χειραγωγεί τον κόσμο. Εναν κόσμο που την Κυριακή του γύρισε την πλάτη και έκανε αυτό που είχε καθήκον να πράξει απέναντι στην πατρίδα του. Κι αν κάποιοι, τάχα μου σπουδαγμένοι, νομίζουν ότι ο πατριωτισμός είναι κάποιο ακροδεξιό βίτσιο δεν έχουν παρά να δουν την λαοθάλασσα της Κυριακής, για να καταλάβουν ότι δεν γίνεται όλος αυτός ο κόσμος να είναι φασίστες. Δυστυχώς είμαστε η χώρα όπου τον χαρακτηρισμό «φασίστας» τον χαρίζει κάποιος με ιδιαίτερη ευκολία σε όποιον διαφωνεί μαζί του.
Το συλλαλητήριο επίσης δεν δίχασε, όπως θα ήθελαν μερικοί. Το συλλαλητήριο ένωσε τους Ελληνες κάτω από μία σημαία, για έναν σκοπό.

Κι αυτό είναι η επιτυχία του!

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com