Λαϊκισμός ή απλή λογική;

Αρνήθηκαν οι Ιταλοί να δεχτούν το πλοίο ΜΚΟ, που εκτελεί αυτοβούλως το δρομολόγιο Αφρική – Ιταλία φορτωμένο με λαθρομετανάστες και έπαθαν όλοι μία ταραχή τύπου «τί πράγματα είναι αυτά τα απάνθρωπα». Διότι στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες την ταραχή την παθαίνουν για τους λάθος λόγους. Αντί δηλαδή να αναρωτηθούν για το τί δουλειά έχει μία ΜΚΟ να μεταφέρει λαθρομετανάστες από τις ακτές της Αφρικής στην Ευρώπη, αναρωτήθηκαν γιατί η Ιταλία δεν τους δέχεται. Λες και η Ιταλία δεν είναι Κράτος με σύνορα και λες και η κάθε ΜΚΟ έχει νομίμως αναλάβει τα δρομολόγια της λαθρομεταναστευτικής γραμμής Αφρική-Ευρώπη. Και δωστου οι κατηγορίες για τους λαϊκιστές που ήρθαν στην εξουσία στην Ιταλία.

Καθότι έτσι είναι αυτά. Όταν κάνει το «πόπολο» δύσκολες ερωτήσεις στους πολιτικούς, αυτοί παθαίνουν μία Μαρία Αντουανέτα και δεν καταδέχονται να απαντήσουν. Προτιμούν να σου φορέσουν μία ταμπέλα και να τελειώνουν. Καθώς το «φασίστες» είναι passé και δεν φοριέται πια, η νέα μόδα είναι να κατηγορούμε αυτόν με τον οποίο διαφωνούμε ως λαϊκιστή.

Δεν θέλεις μετανάστες, γιατί η ζωή σου άλλαξε προς το χειρότερο; Είσαι λαϊκιστής. Δεν θέλεις άλλη φορολογία, γιατί έλιωσες πια με τόσους φόρους; Είσαι λαϊκιστής. Δεν θέλεις να σου κόψουν άλλο την σύνταξη, γιατί φτώχυνες; Πάλι λαϊκιστής είσαι. Κοινώς αν δεν πάσχεις από κάποιο είδος μαζοχισμού να θέλεις την αυτοκαταστροφή σου είσαι λαϊκιστής. Αν δεν πάσχεις επίσης από τύφλωση και κώφωση και βλέπεις ότι η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που σου περιγράφουν, πάλι λαϊκιστής είσαι.

Αν όμως ο σαδισμός και το αυτομαστίγωμα είναι το φόρτε σου, αν ο δείκτης νοημοσύνης σου δεν σου επιτρέπει να αντιληφθείς τί συμβαίνει σε αυτή την χώρα και σε αυτή την ήπειρο, αν βιοπορίζεσαι με το να παριστάνεις τον «αντιλαϊκιστή», τότε ανήκεις στο «μέτωπο της λογικής» και το «συνταγματικό τόξο», είσαι από αυτές τις «μετριοπαθείς και ψύχραιμες» φωνές, τους «ευρωπαϊστές», τους «προοδευτικούς».

Ενας «λαϊκιστής» δεν δέχτηκε στην χώρα του ένα πλοιάριο ΜΚΟ με λαθρομετανάστες, όπως είχε κάθε δικαίωμα να πράξει. Ενας «μη λαϊκιστής» έβαζε μέσα στην χώρα του και την Ευρώπη με τον ίδιο τρόπο λαθρομετανάστες κατά χιλιάδες.

Ποιός είναι τελικά ο λογικός;

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com