Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνον οι προσλήψεις!

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Αύριο μεθαύριο επιβεβαιώνονται οι καλύτερες για την Νέα Δημοκρατία δημοσκοπήσεις και το νύν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι απλά σχηματίζει κυβέρνηση αλλά το κάνει και χωρίς να έχει κανέναν ανάγκη. Αυτοδυναμία και ό,τι άλλο επιθυμεί το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή. Απόλυτη πολιτική δύναμη. 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση, κουρεμένος μέν, ελεύθερος όμως στο να επανέλθει στις παλαιές, αντικειμενικά πετυχημένες τακτικές του.
Έχουμε λοιπόν τα νησιά του ανατολικού αιγαίου. Τι είδους δραστηριότητες λέτε να προτείνουν στους ευρισκόμενους σε hotspots και καταυλισμούς, στα ελληνικά νησιά, τα μιλιούνια μελών ΜΚΟ, οι αλληλέγγυοι που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά, πολλές φορές με ευρωπαϊκή ή κρατική επιχορήγηση; Οι οποίοι στο συνολό τους έχουν όχι απλά «συγγένεια» με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις οργανικές του προεκτάσεις;

Σε πόσο καιρό προβλέπεται να έχουμε τις πρώτες «εξεγέρσεις» μεταναστών στα νησιά; Εν μέσω ίσως τουριστικής περιόδου; Και όχι στο επίπεδο που γίνονται σήμερα αλλά με πολύ υψηλότερη ένταση.  Όπως προβλέπεται άλλωστε σε ειδικά «σενάρια» που εξετάζονται στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας;

Ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει τότε η κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με την αντιμετωπισή τους; Θα τολμήσει να κρατήσει μια «σκληρή στάση»; Χρησιμοποιώντας βία, έννομη βία; Πώς θα το κάνει την στιγμή που επανειλημμένα στελέχη της έχουν πάρει συγκεκριμένες θέσεις; Και πώς θα αντιμετωπίσει τον μηντιακό πόλεμο που θα δεχθεί από όλο τον μηχανισμό που επί χρόνια στήνεται. Και ο οποίος εκτός από τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους περιλαμβάνει και άλλα συμφέροντα, εταιρείες που ψωμίζονται από το συγκεκριμένο ζήτημα και έχουν χτιστεί με «επιλεκτικές συγγένειες» και πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό είναι μόλις μία περίπτωση σχετικής υπόθεσης εργασίας. Για να μην αναφερθούμε σε άλλα πιο «δύσκολα» ζητήματα, όπως τους αριθμούς των προσώπων στον κρατικό μηχανισμό, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί εκεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι δεν είναι όπως οι παλαιοί «φίλοι» του ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτελούν «ταλιμπάν» της αριστεράς και της προόδου.

Και αυτή είναι η καλύτερη «μεταβλητή». Πιο ενδιαφέρον θα είχε το να βλέπαμε τι θα γινόταν σε περίπτωση που η ΝΔ συγκυβερνούσε με κάποιο κόμμα, από τον χώρο της «κεντροαριστεράς» όπως είναι και το πιθανότερη περίπτωση.

Με δεδομένο τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία αναρωτιέται κανείς εάν θα καταφέρει να «στεριώσει» στην εξουσία. Εάν έχει οποιοδήποτε σχέδιο για να αντιμετωπίσει τα όσα ήδη ετοιμάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου. Γιατί όποιος πιστεύει ότι αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ήδη δρομολογημένες κάνει τεράστιο λάθος.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com