23.9 C
Athens
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
spot_img

Η Κάθοδος των Συντηρητικών

*του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών

 

Η ιστορία έσπειρε μπροστά μας την πιο μεγάλη πρόκληση. Μεγαλώνουμε σε μία Χώρα που καιρό τώρα έχει χάσει τον βηματισμό της. Αυτή είναι η κατάστασή μας και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτήν είτε το θέλουμε είτε όχι. Πάντοτε όμως υπάρχει επιλογή που πρέπει να κάνει ο καθένας για τον εαυτό του. Η μία λύση είναι η απόδραση. Δεν ταιριάζει όμως στην δική μας ψυχολογία η απόδραση. Η άλλη λύση, είναι η συμμετοχή στην διαμόρφωση των εξελίξεων.

 

Περνάμε τα καλύτερα χρόνια μας, τα θεωρητικώς πιο δημιουργικά, σε μία παραζαλισμένη Ελλάδα, που από καιρό φαίνεται να έχει χάσει τον βηματισμό της. Αυτή είναι η μοίρα που μας έλαχε και δεν θα επιδιώξουμε να την ξεγελάσουμε και να ξεφύγουμε από αυτή. Θα μείνουμε εδώ να την αντιμετωπίσουμε. Είναι χρέος και καθήκον ιστορικό. Η μοιρολατρία, η απάθεια και η φυγή δεν είναι λύσεις. Επιλογές για τους αδύναμους και τους φυγόπονους πάντα θα υπάρχουν φυσικά: η απόδραση από το άγχος των προβλημάτων, ο συμβιβασμός με την αποτυχία και τη μετριότητα. Όχι για εμάς όμως. Στους Έλληνες δεν ταιριάζει η παραίτηση από την προσπάθεια. Μοναδική λύση είναι η ενεργός συμμετοχή στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

 

Θέλετε να μάθετε ποιοι είμαστε; Τιείναι αυτό που μας κινεί; Για ποιον λόγο βρισκόμαστε εδώ και σας απευθυνόμαστε; Θα σας πούμε.

 

Είμαστε νέοι και πρεσβύτεροι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ιδιοκτήτες υπερφορολογημένοι, γυναίκες και άνδρες με συνείδηση πατριωτική, προσηλωμένη στην ελεύθερη δημιουργία.

 

Βγαίνουμε από τα σπλάχνα της κοινωνίας των δημιουργικών πολιτών. Είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών, εκπροσωπούμε τους ανθρώπους της καθημερινής προσφοράς.

 

Ένα μονάχα ελατήριο μας ωθεί: η σωτηρία της πατρίδας.

 

Συμμετέχουμε διότι είμαστε πλέονΔίκτυο και η σιωπή δεν αντέχεται.

 

Συμμετέχουμε διότι είμαστε Έλληνες και οι αρχές της ελληνικής κοσμοθεωρίας πρέπει να εκφραστούν. Συμμετέχουμε διότι το όνομά μας δεν μπορεί άλλο να λογοκρίνεται: είμαστε το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών.

 

Είμαστε Ιδεολογική τάση. Ιδεολογική τάση που διαπερνά τις κοινωνικές τάξεις. Ιδεολογική τάση που επιθυμεί να επαναφέρει την αγάπη των πολιτών για το Έθνος στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ιδεολογική τάση που θεωρεί την Ελευθερία προμετωπίδα του Ελληνικού πολιτισμού.

 

Ως Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών λοιπόν, χαιρετίζουμε όλους όσους συμμετέχουν στο συνέδριο και τους καλούμε να συμπράξουν στο συντακτικό ανασχηματισμό και την ανασύνταξη της παράταξης, πατώντας όμως με βεβαιότητα, στους θεσμούς που αποτελούν την πηγή της διαχρονικής ισχύος μας:

 

ΕΘΝΟΣ.

 

Η Ελλάδα είναι «χώρα» και όχι «χώρος». Δεν είμαστε έωλα σωματίδια που περιφέρονται στο χάος. Σε μία Ευρώπη που παρασύρεται στη δίνη της εντροπίας και της αποσύνθεσης, εμείς διατρανώνουμε ότι διαθέτουμε ταυτότητα. Ταυτότητα συλλογική, εθνική. Τους δικούς μας ώμους βαραίνει η ευθύνη να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές μια πατρίδα ισχυρότερη. Για αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε την διακριτή μας πολιτισμική οντότητα: την Εθνική Παιδεία, την Γλώσσα, τις Παραδόσεις, την Θρησκεία και την Δημογραφική μας Συνέχεια. Ένα Έθνος δίχως παρελθόν δεν έχει παρόν και με βεβαιότητα δεν έχει μέλλον.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

 

Όταν η ελευθερία βάλλεται, με οποιονδήποτε τρόπο, τότε οι Συντηρητικοί στέκουμε υπερασπιστές της. Γιατί «ο μόνος τρόπος για το κακό να θριαμβεύσει, είναι οι ενάρετοι να μείνουν αδρανείς». Σήμερα η έννοια της ατομικής ελευθερίας δέχεται ισχυρά πλήγματα από μία κυβέρνηση που την ίδια στιγμή επιδίδεται απροκάλυπτα στην ευνοιοκρατία των υμετέρων. Χωρίς Ελεύθερα Πρόσωπα όμως κανένα Έθνος δεν μεγαλούργησε. Η λογοκρισία και τα νομοσχέδια που περιορίζουν την Ελευθερία έκφρασης των Ατόμων ταιριάζουν σε ανελεύθερα καθεστώτα. Αλλά και χωρίς Οικονομική Ελευθερία δεν υφίσταται Ατομική Ελευθερία. Τα δεσμά του κρατισμού, της γραφειοκρατίας και του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού πρέπει να σπάσουν ούτως ώστε ο Ελληνισμός να αφεθεί Ελεύθερος να προοδεύσει όπως σε όλες τις άλλες Οικονομικά Φιλελεύθερες χώρες όπου και διαπρέπει.

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.

 

Το πείραμα της πολυπολιτισμικής Ευρώπης έσβησε στο Παρίσι. Αυτό είναι πλέον κοινή θέση των κεντροδεξιών, δεξιών και χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της Ένωσης. Ο ανθρωπισμός μας, γνήσιο τέκνο της Κλασσικής και Χριστιανικής μας σκέψεως, σαφώς και είναι εδώ, να στηρίξει τον αδύναμο, τον κατατρεγμένο. Όμως η συνοχή των κοινωνιών μας, από την μια άκρη της Ηπείρου έως την άλλη, διαρρηγνύεται διαρκώς. Η Ελλάδα μαζί την ΕΕ έχει ανάγκη να αποκρούσει τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα.  Για την διόγκωση των οποίων όμως ευθύνεται και η ιδεοληπτική αριστερή κυβέρνηση της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Δεν μπορεί όμως και η Ευρώπη να παριστά τον Ιανό (πρέπει να εγκαταλείψει τις τακτικές απόθεσης του προβλήματος στα χέρια μας) και να ενσκήψει στο πρόβλημα συνεισφέροντας ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου με συνεπή στήριξη της Ελλάδος. Και όχι με αμφιβόλου ποιότητας συμφωνίες και “επενδύσεις” με τους φονταμενταλιστές της αντίπερα όχθης του Αιγαίου.

 

ΕΥΡΩΠΗ.

 

Η Ελλάδα είναι σαρξ εκ της σαρκός της Γηραιάς Ηπείρου. Ακριβέστερα, είναι η πνευματική και ιδεολογική μήτρα από την οποία προέκυψε το θαύμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η συνεννόηση είναι μονόδρομος. Ωστόσο η Ε.Ε., ως μορφοποιημένη πολιτική έκφραση οφείλει με την σειρά της, να αντιληφθεί, ότι η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των παραγωγικών τάξεων και η βάναυση φορολόγηση δοκιμάζονται επί έξι συνεχόμενα έτη και αποτυγχάνουν παταγωδώς. Δίχως ελάφρυνση του χρέους, μείωση της φορολογίας και συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις που αφορουν κυρίως την κρατική μηχανή, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει.

Η χώρα μας, μακριά από κάθε σύνδρομο επαρχιωτισμού και κατωτερότητας, έχει όλες τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε Περιφερειακή Δύναμη και να αποτελέσει οικονομικό, στρατιωτικό αλλά και πολιτιστικό παράγοντα σε επίπεδο περιφερειακής δύναμης, προστατεύοντας την Δημοκρατία και χρησιμοποιώντας την ιστορία της. Για να επιτευχθούν ετούτα όμως, πρέπει να ξεκινήσουμε ερχόμενοι σε ολοκληρωτική ρήξη με το σημερινό οικονομικό μοντέλο της κρατικοδίαιτης οικονομίας. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία.

 

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

 

Το Κυπριακό ζήτημα θα τεθεί σύντομα ενώπιον μας. Καμία λύση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από εμάς εάν δεν αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής και δεν γίνουν σεβαστές από την πλευρά της Άγκυρας και του ψευδοκράτους οι Διεθνείς Αποφάσεις.  Στο  ζήτημα των Σκοπίων –όπου τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα μετά την de facto αναβάθμιση των Σκοπίων σε ευρωπαϊκή πύλη εισόδου προσφύγων- καμία υποχώρηση από την γραμμή του Βουκουρεστίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι μειονότητες της Β. Ηπείρου και των Σκοπίων πρέπει επιτέλους να βρουν ενεργούς διπλωματικούς συμπαραστάτες στις αυθαιρεσίες εναντίον τους. Η συζήτηση για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» δεν μπορεί να εξαντλείται μόνο στους αριστεριστές ακτιβιστές/επαγγελματίες της κουλτούρας δικαιωμάτων, αλλά πρέπει να αποτελέσει προνομιακό για εμάς πεδίο δράσης.

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

 

Χρειαζόμαστε ένα Σύνταγμα ευσύνοπτο, αποτελεσματικότερο, εμφατικά φιλελεύθερο, με ενίσχυση του εκτελεστικού βάρους της Προεδρίας και ταυτόχρονα περισσότερο αμεσοδημοκρατικό και αποκεντρωτικό. Οι παθογένειες της οικονομίας μας έχουν ως αφετηρία τους την ανασφάλεια και την αποξένωση που διαχρονικά βιώνει ο Έλληνας πολίτης απέναντι στο κράτος. Καμία οικονομική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν προηγηθεί μια θεσμική τομή που θα αποκαθιστά και θα επανεδραιώνει αυτή τη θεμελιώδη σχέση εμπιστοσύνης. Οι κοινότητες των ελευθέρων ανθρώπων είναι η εθνική κιβωτός μας. Αυτά τα κύτταρα ελληνικού αυτόνομου βίου οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναπτύξουμε. Ο υδροκεφαλισμός του αθηνοκεντρικού κράτους καθώς και η αδιαφορία για τις προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής επαρχίας, των μικρών πόλεων και των νήσων, πρέπει να αντιμετωπισθεί.

 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

 

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι η κύρια αιτία των δεινών μας. Οι ιδεοληψίες της αποδόμησης της Εθνικής Ταυτότητας, του Κρατισμού, του Συνδικαλισμού, της ποινικοποίησης της Επιχειρηματικότητας, της παθητικής στάσης στα Εθνικά Θέματα ευθύνονται για μεγάλο μέρος της σημερινής κατάστασης. Η σκληρή ιδεολογική σύγκρουση επί αρχών και πολιτικών είναι μονόδρομος ώστε να αποκτήσουμε ξανά ισχυρά εκλογικά ερείσματα στην κοινωνία. Καμία συνεννόηση, καμία συναίνεση. Σκληρή ιδεολογική σύγκρουση.

 

Όλος αυτός ο κόσμος που συνθλίβεται καθημερινά στην μέγγενη του κρατισμού είναι φύσει και θέσει αντίπαλος της αριστεράς. Ζητούμενο για εμάς είναι η αμφίπλευρη –και προς τα δεξιά και προς το κέντρο– διεύρυνση της Συντηρητικής παράταξης. Δεν έχουμε δικαίωμα στην περιχαράκωση, αφήνοντας κατακερματισμένο και χωρίς φωνή αυτόν τον κόσμο. Η αριστερά γνωρίζει και εκμεταλλεύεται αυτόν τον δυσμενή σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Η Κεντροδεξιά είναι καιρός να φερθεί επιδέξια και όχι αδέξια, παρακολουθώντας τους ψευδεπίγραφους προοδευτικούς να απαξιώνουν την πρόοδο, την αριστεία και τη δημιουργία. Στην αγωνία του λαού μας για το μέλλον, η αριστερά απαντά με ψεύδη και μισαλλοδοξία, συντηρώντας την τοξική ηγεμονία της με κάθετες διαχωριστικές γραμμές στο κοινωνικό σώμα.

 

Ο Αγώνας μας είναι σκληρός. Απαιτούμε την εκπροσώπηση. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε γιατί δεν θα είμαστε ποτέ χαρούμενοι και εν ειρήνη με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Κανένας δεν θα μας σώσει εάν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Με όχημα το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και με αφορμή την “Δεξιά Τάση” δίνουμε στην κεντροδεξιά στοιχεία κινήματος «από τα κάτω». Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα μέρη εκείνα που η φωνή μας θα ακουστεί. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ποτέ δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να πεθάνει!

 

Η παρουσία μας είναι η ηχώ της φωνής του ποιητή:

 

«Ο κόσμος φεύγει, αλλάζει η γη, περνούν λαοί και κόσμοι

και πέφτουν και μαραίνονται σα φθινοπώρου φύλλα.

Κ’ εγώ εδώ πέρα ασάλευτος κι αμάραντος προβάλλω

και της πατρίδας τον εχθρό στα πόδια μου τον έχω.»

*Σύνταξη για το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών:

 

Ραφαήλ Καλυβιώτης ~ Συντονιστής ΔΙ.Ε.ΣΥ

 

Γεώργιος Μακρής ~ Αντιπρόεδρος

 

*Επιμέλεια:

 

Χάρης Κατσιβαρδάς ~Γραμματέας

Αθανάσιος Γκουρνέλος ~ΥπεύθυνοςΟργανωτικού

Δημήτρης Παπαγεωργίου ~Σύμβουλος Ανάπτυξης

Παναγιώτης  Δούμας ~Υπεύθυνος Media

Σταύρος Χριστοδούλου ~Α/συντάκτης   syntiritikoi.gr

Γεώργιος Φλωρής~Επικοινωνιακός Σύμβουλος

Ιωάννης Νικήτας ~ΣύμβουλοςΆμυνας

Διαμαντής Καρασούλας ~Εκπρόσωπος Τύπου


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
760ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ