27.5 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023
spot_img

Αιχμηρή απάντηση Όρμπαν σε Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτωρ Όρμπαν είναι ένα πρόσωπο στο οποίο επανειλημμένα έχουμε αναφερθεί από τις σελίδες του ΔΙΕΣΥ. Πριν ακόμη η Πολωνία αποκτήσει την σημερινή της κυβέρνηση, ο Ορμπάν αντιστεκόταν τόσο στην γραφειοκρατία των Βρυξελλών όσο και στις προσταγές του … ΔΝΤ, για να υπερασπιστεί την χώρα του. Μια στάση που τον έχει φέρει σε σύγκρουση τόσο με την Μέρκελ όσο και με τους Έλληνες υποστηρικτές μιας διεθνιστικής και κεντρικά καθοδηγούμενης Ευρώπης όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σήμερα δεν θα κάνουμε πολλά παραπάνω από το να σας παραθέσουμε την επιστολή που απέστειλε στον Ζάν Κλώντ Γιούνκερ, ως απάντηση σε ένα δικό του γράμμα με το οποίο όχι μόνον του ζητούσε να δεχθεί μετανάστες η Ουγγαρία αλλά και απειλούσε με «μέτρα» κατά της χώρας του σε οικονομικό επίπεδο.

Η αντρική απάντηση του Όρμπαν στον Γιούνκερ

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Σε απάντηση στο γράμμα σας της 5ης Σεπτεμβρίου 2017, θα ήθελα εφεξής να σας πληροφορήσω για την θέση της Ουγγρικής κυβέρνησης στα θέματα που θίξατε στο εν λόγω γράμμα.

Αρχικά, είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι κι εσείς αναγνωρίζετε την προσπάθεια της Ουγγαρίας στην φύλαξη των συνόρων. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ουγγαρία έχει υπερασπιστεί τα κοινά μας σύνορα, ενεργοποιώντας κονδύλια, χτίζοντας έναν προστατευτικό φράχτη και τοποθετώντας χιλιάδες συνοριοφύλακες σε ενεργό υπηρεσία.

Θα ήθελα επίσης με σεβασμό να επανεκφράσω την θέση μου, όπως εκφράστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των επικεφαλής των κρατών και κυβερνήσεων, ότι η Ουγγαρία θα συμπεριφέρεται πάντα ως χώρα όπου υπάρχουν σύνορα της Σένγκεν, αλλά για γεωγραφικούς λόγους, μετανάστες μπορούν μόνον να μπούν στην χώρα εάν έχουν διασχίσει τα σύνορα της ΕΕ σε άλλα κράτη-μέλη, κυρίως στην Ελλάδα. Γι’ αυτό τον λόγο, η Ουγγαρία δεν έχει πάρει μέρος και δεν θέλει να πάρει μέρος σε εγχειρήματα που δεν καθιστούν ξεκάθαρο το ζήτημα αυτό.

Εκ μέρους της Ουγγρικής κυβέρνησης, θα ήθελα επίσης να ξεκαθαρίσω ότι κατά την γνώμη μας, η δική σας μετάφραση της αρχής της αλληλεγγύης δεν είναι σύμφωνη με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και δεν είναι σύμφωνη ούτε και με τις ουγγρικές ιστορικές παραδόσεις. Σε αντίθεση με μερικά άλλα από τα μεγάλα κράτη μέλη της ΕΕ, η Ουγγαρία δεν έχει αποικιακό παρελθόν. Αυτά τα μεγάλα κράτη-μέλη έχουν γίνει χώρες μεταναστών, λόγω των υποχρεώσεων που πηγάζουν από το αποικιακό τους παρελθόν. Η Ουγγαρία από την άλλη δεν είναι μια χώρα μεταναστών και δεν θέλει να γίνει μια χώρα μεταναστών και δεν μπορεί να δεχθεί να υποχρεωθεί να το αλλάξει αυτό. Η ερμηνεία της αρχής της αλληλεγγύης όπως περιγράφεται στο γράμμα σας, είναι στην ουσία η μεταμόρφωση της Ουγγαρίας σε μια χώρα μεταναστών, ενάντια στην θέληση των Ούγγρων πολιτών. Κατά την άποψή μου αυτό δεν είναι αλληλεγγύη, αυτό είναι βία.

Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι είμαστε έκπληκτοι από το μέρος του γράμματός σας που δημιουργεί μία σύνδεση μεταξύ του ζητήματος της μετανάστευσης και του Ταμείου Συνοχής. Μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται από το τρέχων ευρωπαϊκό κεκτημένο. Σύμφωνα με την άποψη της ουγγρικής κυβέρνησης, ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που διατίθενται από το ταμείο Συνοχής επιστρέφει στις εταιρείες των χρηματοδοτών-χωρών του. Οι οικονομίες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κρατών μελών έχουν ως εκ τούτου ευνοηθεί ιδιαίτερα από την χρήση του Ταμείου Συνοχής, όπως έχουν ωφεληθεί από το άνοιγμα των αγορών των νέων μελών-κρατών.

Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω ότι εξεπλάγην και προβληματίστηκα όταν διάβασα ότι εσείς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείστε να συνεισφέρετε χρήματα για τον φράχτη. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτοί που δεν υποστηρίζουν τον φράχτη δεν μπορούν και δεν θέλουν να προστατέψουν τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αδύνατον να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας από τις πολυάριθμες προσπάθειες παραβίασης των συνόρων μας, χωρίς να εγείρουμε φυσικά εμπόδια. Εάν αντί να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να χρηματοδοτήσει μέτρα και οργανώσεις που αποσκοπούν στο να διευκολύνουν την αποδοχή των μεταναστών, τότε θα δώσουμε μόνον κίνητρα σε εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστών που θέλουν να μετακινηθούν στην Ευρώπη, αντί να μειώσουμε την μετανάστευση.

Θα ήθελα ως εκ τούτου να επαναλάβω την αιτησή της Ουγγρικής κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να πληρώσει τα μισά έξοδα των Ουγγρικών μέτρων που είχαν ως σκοπό την υπεράσπισης των κοινών μας συνόρων της Σένγκεν, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του φράχτη. Αυτό το ποσό -270 δις. Φιορίνια– έχει χρηματοδοτηθεί εξ’ολοκλήρου από τους Ούγγρους φορολογούμενους, αλλά ο φράχτης και οι Ούγγροι συνοριοφύλακες δεν προστατεύουν μόνον τους Ούγγρους, αλλά τους Αυστριακούς, τους Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους πολίτες εξ’ίσου.

Βίκτωρ Όρμπαν
Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Ο Όρμπαν κάνει το αυτονόητο

Όπως καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας την επιστολή ο Βίκτωρ Όρμπαν κάνει κάτι που κανονικά θα έπρεπε να κάνει ο κάθε πρωθυπουργός χώρας. Υπερασπίζεται την χώρα του και τα συμφεροντά της ως έχουν. Δεν προσπαθεί να την μεταμορφώσει με βάση τις ιδεοληψίες κάποιων είτε αυτοί βρίσκονται στο διευθυντήριο των Βρυξελλών είτε στις μαρξιστοκρατούμενες σχολές των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική και είναι Δημοσιογράφος, Πολιτικός Αναλυτής και ιδρυτής και Εκδότης του Πολιτικού Περιοδικού «PATRIA». Εργάζεται ως συντάκτης στην εφημερίδα Δημοκρατία και στην γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Junge Freiheit».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικός ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη το κόμμα του θα είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
762ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,310ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ