Η Βρετανία Κλίνει επι-Δεξιά. Εμείς;

 

του Αθανάσιου Γκουρνέλου

Μερικές παρατηρήσεις για τις Βρετανικές Εκλογές:

1) Η ήττα Φιλελεύθερων-Δημοκρατών και Εργατικών, είναι αν μη τι άλλο μια νίκη. Να σημειωθεί πως το κόμμα των εργατικών, εκφράζει σε μεγάλο ποσοστό τους μη κατέχοντες την Βρετανική Κυρίαρχη Κουλτούρα..

2) Το UKIP τα πήγε αναλογικά πολύ καλά. Στην πολιτικά ορθή μ.Β, ένα κόμμα αντιμεταναστευτικό και υπερσυντηρητικό, χτύπησε 4 εκατομμύρια ψήφους. Είναι «ατυχία» η μία και μόνο μια έδρα, ένεκα του τοπικιστικού συστήματος της αντιπροσωπίας. Προς τιμήν του Φάρατζ και το ότι παραιτήθηκε μετά.

3) Το SNP τα πήγε εξαιρετικά και μολονότι εκφράζει έναν «αριστερό πολιτιστικό εθνικισμό», είναι στα συν η άνοδός του διότι θα ασκήσει πίεση ως προς την αναβάθμιση της Σκωτικής βουλής και θα δημιουργήσει θέμα  τόσο στο ζήτημα της παραμονής στο Βασίλειο, όσο και στην Ε.Ε. Θεωρώ πως στο μέλλον θα πάρει σκληρή θέση ενάντια στην μετανάστευση.

4) Η καθίζηση των Εργατικών, έγκειται στο ότι η εργατική τάξη, από το 2010 κιόλας, εκφράζεται από την Δεξιά. Εξ ου και στις προηγούμενες εκλογές, το BNP είχε λάβει 500.000 ψήφους. Σε αυτή την περίπτωση τόσο το UKIP, όσο και τα SNP και οι Συντηρητικοί, εξέφρασαν πολιτικές προτάσεις υπερ της εργατικής τάξης καθώς και των ατομικών και μικρών επιχειρήσεων. 

5) Η νίκη Κάμερον είναι στα θετικά, λειτουργώντας ως σφήνα στην άνοδο της αριστεράς, άσχετα από το εάν έχει προβεί σε λανθασμένες δηλώσεις στο παρελθόν. Οι νέες θέσεις εργασίας που εξασφάλισε στην μικρή και μεσαία τάξη, αφορούν κυρίως τους ειδικευμένους σε χειρωνακτικά επαγγέλματα γηγενείς. Οι αντιτρομοκρατικές του θέσεις και η υπεράσπιση των Πυρηνικών όπλων του Βασιλείου, του φέρνουν στο πλευρό, τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς. Θεωρώ ωστόσο πως θα αντιμετωπίσει φοβερά προβλήματα πλέον. Έχει την εσωκομματική αντιπολίτευση, τους 4.000.000 ψηφοφόρους του UKIP που πρέπει να πάρει πίσω, το δημοψήφισμα για την παραμονή στην Ε.Ε, την διαχείριση του SNP και του ζητήματος της Σκωτίας, τα πυρηνικά, την αύξηση των αλλοδαπών, την άνοδο της Δεξιάς (δεξιότερα από αυτόν). Φοβερό πλεονέκτημα της χώρας, το ότι κόβει νόμισμα, κάτι που με σωστή διαχείριση βοήθησε τον Κάμερον να δημιουργήσει 2 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Σε γενικές γραμμές, ακόμα και αν το SNP είναι «αριστερό», το Η.Β έδειξε να θέλει να πάει Δεξιά. Ελπίζω το ίδιο να δούμε και εδώ.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com