26.7 C
Athens
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023
spot_img

Φιλελέ και Αριστεροί το Ίδιο Μαγαζί

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι συνοικιακοί φιλελεύθεροι -που είναι γενναίοι μόνον όταν είναι να αποδομήσουν κάποια στιγμή της ελληνικής ιστορίας- να μας πουν κατά πόσον είναι φιλελεύθερο το μέτρο του Μητσοτάκη που επιβάλλει πρόστιμο για όποιον είναι ανεμβολίαστος άνω των 60. Ακόμα πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι αυτοί που είναι ή θέλουν να γίνουν τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος έχουν δηλώσει υποταγή βαρώντας προσοχή σε οτιδήποτε εκπορεύεται από το καθεστωτικό αφήγημα.

Και εντάξει. Καταλαβαίνω κάποιον που είναι υπέρ του εμβολιασμού. Αυτόν που δεν καταλαβαίνω είναι εκείνον που δεν έχει καμία αμφιβολία για το εάν τα μέτρα που λαμβάνονται, η μαζική συλλογή και παράδοση των προσωπικών δεδομένων σε τεχνολογικές εταιρείες κολοσσούς, οδηγούν σε μία πιθανή δυστοπία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κυρ-Παντελήδες που όμως δεν είναι νοικοκυραίοι. Είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν σχεδόν οιοδήποτε καθεστώς τους υποσχεθεί ότι με τις καλές τους πράξεις θα βγάλουν την ανθρωπότητα από τον βούρκο. Δεν είναι ευκολόπιστοι. Είναι wannabe γκαουλάιτερ. Άνθρωποι που αρπάζουν τέτοιου είδους ευκαιρίες για να δημιουργούν καινούργιες άτυπες ιεραρχίες, ήτοι εγώ είμαι ανώτερος από εσένα διότι υπακούω και επιβραβεύομαι από το κράτος. Μπορεί ενδιάμεσα βέβαια αυτές οι καλές πράξεις να σηματοδοτούν ολοένα και μεγαλύτερη παράδοση εξουσιών, όχι σε τεχνοκράτες των Βρυξελλών -που απέτυχαν- αλλά σε νάρκισσους τηλεγιατρούς που πουλάνε την ψυχή τους στον διάολο για λίγη δημοσιότητα και κάποια οφίτσια.

Η αριστερά, αυτή που δήθεν αντιστέκεται στο σύστημα (γελούν και τατσιμέντα) εξαρχής στο ζήτημα της πανδημίας τάχθηκε υπέρ οιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Οι λόγοι πολλοί, ανάμεσά τους και ότι στα σπλάχνα των αναλύσεών της κυριαρχεί ο ιστορικός υλισμός που οδηγεί στην αποθέωση της επιστήμης αρκεί η τελευταία να βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια του κράτους. Για αυτό τόσο οι Μπογιόπουλοι όσο και οι Τσίπρες επί της ουσίας αδυνατούν να κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Ο αριστερός ηθοποιός Καφετζόπουλος δεν ήταν αυτός που είπε σε δημοσιογράφους ότι αν δεν ήταν εμβολιασμένοι θα τους πετούσε έξω τώρα αυτή τη στιγμή; Τέτοια αγάπη προς τις υποδείξεις του συστήματος θα την ζήλευε ακόμα και Παβλόφ όταν εκπαίδευε τους σκύλους του.

Υπάρχει όμως και ένα σοβαρό κομμάτι της δεξιάς το οποίο ανησυχεί σοβαρά για την προσωπική του ελευθερία. Αυτή η ενστικτώδης αντίδραση έναντι των κυβερνητικών αυταρχισμών προέρχεται και από την βαθιά παράδοση της Ορθοδοξίας που συνδέεται άρρηκτα με την έννοια της ελευθερίας. Για αυτό και το σύστημα, για περιπτώσεις σαν την σημερινή ή και προγενέστερα για το Σκοπιανό ή τους υδρογονάνθρακες δεν ήθελε Χριστόδουλους. Η τωρινή ηγεσία της εκκλησίας λειτουργεί συνεπικουρικά στην κυβερνητική αυθαιρεσία. Στις πορείες των Πακιστανών δεν κολλάει, στις πορείες των αριστερών δεν κολλάει. Κολλάει μόνο στις λιτανείες των εικόνων και στις εθνικές εορτές.

Την ώρα που στην Αφρική, την οποία την θυμούνται μόνο οι ΜΚΟ για να βγάλουν κανά φράγκο από την δυστυχία και την φτώχεια, η εμβολιαστική κάλυψη είναι αστεία, παρατηρούμε ολοένα και μεγαλύτερη μετακύλιση ευθυνών στα άτομα από τις κυβερνήσεις ενώ η νέα μετάλλαξη, η Όμικρον, είναι μία καθαρή αποτυχία των κυβερνήσεων και του ΠΟΥ να επιφέρουν λύση σε προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν υπηρετώντας στην αρχή της πανδημίας το κομμουνιστικό καθεστώς Κίνας. Κάθε μέρα είμαστε και πιο κοντά στην δυστοπία. Από την πίσω πόρτα κατασκευές τεχνητής νοημοσύνης όπως ρομπότ – σκυλιά εν είδει αστυνομικών έχουν ήδη βγει στην παραγωγή. Για ποιον λόγο; Ποιος θα τα αγοράσει; Για να εποπτεύσουν ποιους; Για να περάσουμε στο επόμενο βήμα, της τεχνητής νοημοσύνης, το τυράκι θα είναι οι θεραπείες.

Ο ίδιος ο Χαράρι, ο μετα-ανθρωπιστής διανοούμενος, ο οποίος λαμβάνει αγάπη από την Νάταλι Πορτμαν και τον Μαρκ Ζάκενμπεργκ μέχρι και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε αναφέρει στο βιβλίο του ότι στο μέλλον είναι πιθανόν η επιστήμη να προχωρήσει τόσο ώστε τοποθετώντας κάποιου είδους νανοσυσκευή στο σώμα μας να λαμβάνουμε απευθείας ειδοποίηση στο smart phone μας εάν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Με λίγα λόγια δεν τους φτάνουν τα εξωτερικά προσωπικά μας στοιχεία. Θέλουν πλήρη έλεγχο ή έτσι φαίνεται. Όποιος αντιδρά, από εκεί που κατηγοριοποιείτο ως ψεκασμένος θα τον περιφρονούν ως νέο – λουδίτη.

Κάθε μέρα η δυστοπία είναι και πιο κοντά. Αυτοί όμως που σίγουρα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες είναι οι εκατέρωθεν πλευρές που συντηρούν το δίπολο εμβολιαστές – αντιεμβολιαστές. Υπάρχουν μόνο ελεύθεροι και ανελεύθεροι άνθρωποι. Ο Ιερός Αυγουστίνος έλεγε «Αν υπήρχε η δυνατότητα να μην μπορώ ν’ αμαρτήσω δε θα τ’ επέλεγα γιατί τώρα αν κι αμαρτάνω όμως είμαι ελεύθερος». Λεπτές διακρίσεις αυτές θα μου πείτε. Η δημόσια υγεία, ναι, κινδυνεύει. Μ’ αυτήν την ριμάδα την Ελευθερία ποιος θα ασχοληθεί; Αποκαθηλώσαμε τον Θεό για να τον αντικαταστήσουμε με την Επιστήμη. Ο φόβος του θανάτου χωρίς Θεό στο επέκεινα οδηγεί τους ανθρώπους να γίνονται φοβισμένα ανθρωπάκια. Και μπορεί σε κάποιες χώρες της Ευρώπης κατά τον Μεσαίωνα να είχαμε σκοταδισμό αλλά λοκντάουν, υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις και υγειονομικό πάσο ούτε ο πιο σκληρός ιεροεξεταστής δεν διανοήθηκε.

Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης
Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πολιτικός Επιστήμων, υποψήφιος Δρ. Γεωπολιτικής και απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε εξειδίκευση στην Πολιτική Επικοινωνία και Ανάλυση, ενώ έχει διατελέσει επικοινωνιακός σύμβουλος και Campaign Manager. Εργάζεται στον ναυτιλιακό κλάδο. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους από το Cardiff University και το Institute of Chartered Shipbrokers με εξειδίκευση στη Ναυτιλιακή Πολιτική και στην επίλυση ναυτασφαλιστικών διαφορών. Είναι Ιδρυτής και Συντονιστής του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών, είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, στην εφημερίδα Δημοκρατία και επιστημονικός συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης «Νέα Πολιτική».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ