23.1 C
Athens
Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
spot_img

«Έξω από τα δόντια»!

Το βαθύ πρόβλημα νοοτροπίας της Ελλαδος.

Ευρισκόμεθα ήδη στο 2017, μετά από επτά συναπτά έτη μνημονίων και – όπως δείχνει η κατάσταση – θα εξακολουθήσουμε να ευρισκομεθα υπό οικονομικό ζυγό για παρά πολλά χρονια ακόμη…

Τις πταίει όμως ως προς τούτο;

Ευθύνονται οι ξένοι; αναμφίβολα ναι! Η κρατικοποίηση του δημοσίου χρέους της χώρας (γεγονός που ουδέποτε έχει γίνει ξανά σε χώρα του δυτικού κόσμου), οδήγησε την χώρα στην μέγγενη των μνημονίων, ενώ αν συνυπολογίσει κανεις τα κακως κείμενα της κρατικοδίαιτης και εν τη ουσία σοσιαλιστικής ηγεσίας των Βρυξελλών, υπό την γερμανική μπότα, ευκόλως κατατείνει στο συμπέρασμα πως το οικονομικό πρόβλημα του Ευρωπαϊκού νότου, αποτελεί πρόβλημα ολόκληρης της ευρωπαϊκής ένωσης, υπό την δομή που της έχει διαμορφώσει η άρχουσα Γερμανία. 

Έντουτοις και πριν επιρρίψουμε ολοκληρωτικά τα βέλη εις αλλότριους, ας προσπαθήσουμε να προβούμε σε μια αυτοκριτική, ώστε να διαπιστωθεί το αν πέραν της συλλογικής ευρωπαϊκής ευθύνης, υφίσταται και εσωτερικό πρόβλημα στην χώρα.

“Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός”, έλεγαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι και η αρχή αγαπητοί έλαβε χώρα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον άνθρωπο που πέραν του ότι χρέωσε μια ολόκληρη χώρα και έθεσε τα θεμέλια για την γιγάντωση του δημοσίου τομέα με διορισμούς εκατοντάδων χιλιάδων ημετερων, πέραν από το φαγοπότι των πράσινων στελεχών και των δορυφόρων τους, πέραν της αναθρέψης του τέρατος του συνδικαλισμού και της αποβιομηχάνισης της χώρας, προέβη σε κάτι ακόμη χειρότερο! Στην πασοκοποιηση της!!! 

Το ΠΑΣΟΚ είναι παντού! Στις επιστήμες, στις τέχνες, στην παιδεία, στον στρατο, στην αστυνομία, στο δημόσιο, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην καθημερινότητα μας! Τι σημαίνει πασοκοποιηση; το εύκολο χρήμα, η ψηφοθηρία, η πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους, οι διορισμοί, οι μιζες, η λαμογια, η τεμπελιά και ο “εξυπνακισμος” του νεοέλληνα! Όλα τα ανωτέρω δε κεκαλυμμένα υπό τον μανδύα του “συντρόφου”! 

Ετι περαιτέρω, το ΠΑΣΟΚ διείσδυσε και στο αντίπαλο δέος, την ΝΔ, πασοκοποιωντας την πλήρως! 

Έτσι από το γνήσιο ακραιφνες πράσινο ΠΑΣΟΚ, οδηγηθήκαμε στο μπλε ΠΑΣΟΚ και τώρα στο ροζ ΠΑΣΟΚ. Και το γαϊτανάκι δεν σταματά ποτε ! Είναι τυχαίο ότι μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να ευρισκονται σε θέσεις κλειδιά άνθρωποι του Σημίτη; Του πρωθυπουργού που με την συμμορία του, οδήγησε την Ελλάδα στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου και εισήλθε στην ΟΝΕ με πλαστα στοιχεία με την συνεργασία των Γερμανών και της Goldman Sacs;

Έχετε αναλογιστεί ότι ειμεθα η μοναδική δυτική χώρα, που ενώ υποτίθεται ακολουθούμε το καπιταλιστικό σύστημα, η οικονομία μας εδώ και 40 χρονια είναι τύπου Σοβιέτ; Προκαλώ δε τον οιοδηποτε να αναφέρει μια ιδιωτική πρωτοβουλία – επένδυση εδώ και 40 χρονια, χωρίς την συνδρομη του κράτους! Είναι πραγματικά απορίας αξιον το ότι άπασες οι μεγάλες επενδύσεις στην χώρα μας, απετέλεσαν κρατικά εργα και μόνον. Τούτο φυσικά είχε ως συνέπεια την οικονομική γιγάντωση “δέκα” οικογενειών, οι οποίοι συνιστούν πλέον την “αριστοκρατία” της χώρας και μαζί με τους πολιτικούς συνεργάτες τους (βουλευτές, υπουργούς και παρατρεχάμενους) διαφεντεύουν την τύχη της πατριδος μας, πλουτίζοντας ολοένα και περισσότερο οι ίδιοι και ο περίγυρος τους και φτωχοποιωντας παράλληλα τον λαό. Η σημερινή αριστοκρατία της χώρας, είναι δημιούργημα της δεκαετίας του 80, το οποίο οικοδόμησε ο Ανδρέας και συνέχισαν όλοι οι επόμενοι! 

Το ως άνω αγαπητοί, απέχει παρασάγγας από μια καπιταλιστική οικονομία….

Ενας τεράστιος δημόσιος τομέας, μηδέν επενδύσεις, μια οικονομία ερειδομενη μόνο σε κρατικές επενδύσεις και φυσικά η μετατροπή του Ελληνος σε εραστή του ΕΣΠΑ και του φραπέ, ήταν η αιτία που μας οδήγησε εδώ.

Αλήθεια έχετε αναλογιστεί για το σκιαγράφημα του πολιτικού στην Ελλάδα; Ανοίξετε τα ματια σας και θα διαπιστώσετε ότι το 99% εξ αυτών είναι άεργοι, ανήθικοι τεμπέληδες, χαμηλής ευφυΐας ανθρωπάρια, που το μόνο που κάνουν είναι να γλύφουν και να έρπουν. Σαν τα σαλιγκάρια!!! Είναι τυχαίο ότι ουδείς ευηποληπτος και επιτυχημένος επαγγελματιας – επιστήμονας έχει ασχοληθεί με την πολιτική; Σε τέτοια βάραθρα ευρισκεται η αναξιοπιστία του πολιτικού συστηματος σήμερα! 

Δεν θα διστάσω δε να πω ότι έχω προσωπικά παραδείγματα παλαιών συμμαθητών που από “κηφήνες και ζώα” της τάξης, μετετράπησαν σε επιτυχημένους συμβουλους ασχολούμενους με τα κοινά….. Αν κοιτάξετε δίπλα σας, σίγουρα ο καθένας σας έχει από ένα τουλάχιστον παράδειγμα! 

Και όπως ευκόλως θα διαπιστώσει κανεις, ουδείς εκ των επαϊόντων επιθυμεί να αλλάξει την κατάσταση τούτη, αφού με αυτόν τον τρόπο θα έχανε τους πελάτες – ψηφοφόρους του. 

Μετά από 7 έτη μνημονίων και 4-5 κυβερνήσεις, ακόμη δεν έχουμε κλείσει τους δημόσιους οργανισμούς που είναι “φαντάσματα” και χρησιμεύουν  μόνο για την μισθοδοσία κομματικών στελεχών! 

Μετα από 7 έτη μνημονίων δεν έχει γίνει ακόμη αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα! 

Μετά από 7 έτη  μνημονίων η φορολογία (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ) έχει φτάσει στο 75%!!! 

Μετά από 7 έτη μνημονίων η “λύση” που ευρισκουν κάθε φορά οι κυβερνώντες είναι η περικοπή μισθών και συντάξεων!

Μετά από 7 έτη μνημονίων εξακολουθούν να υπάρχουν μίζες και λεφτά κάτω από το τραπέζι.

Μετά από 7 έτη μνημονίων, δεν είχε μπει κανένας ακόμη στην φυλακή!! 

Μετά από 7 έτη μνημονίων ακόμη να εξευρουν τους λαδωμένους ποντικούς της Siemens και των λοιπών εταιρειών !!

Μετά από 7 στη μνημονίων αυτοί εξακολουθούν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και εσυ να πείνας. 

Μετά από 7 στη μνημονίων δεν έχουν πράξει το αυτονόητο• την μείωση της φορολογίας σε τέτοια επίπεδα, ώστε να μπορεί  πράγματι να υπάρξει ιδιωτική επιχειρηματικότητα και επενδύσεις.

Μετά από 7 έτη μνημονίων εξακολουθούν να είναι στα πράγματα οι ίδιοι και οι ίδιοι! Αυτοί που σε έφεραν εδώ και ανήθικα σε κατέστρεψαν! Και τώρα σε σώζουν…. 

Και το χειρότερο όλων; Το ότι πλέον η ίδια η έννοια του έθνους και της πατριδος μας απειλείται ξεκάθαρα, από τους εθνομηδενιστές κυβερνώντες, στο σχέδιο των οποίων συμμετέχουν εν τελει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα! 

Κατασκευάζεται τζαμί και δεν ανοίγει μύτη. Επιδοτούνται οι λαθρομετανάστες και ο Έλληνας πεινάει. Βαφτίζονται όλοι πρόσφυγες μπροστά στον μεγαλύτερο deal της δεκαετίας που λέγεται ΜΚΟ, με σκοπό την αφομοίωση τους στην ελληνική κοινωνία και άρα την μελλοντική εξαργύρωση των παρεχόμενων προς αυτούς υπηρεσιών με την ψήφο τους! 

Το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι ο,τι πιο διεφθαρμένο υπήρξε ποτε σε αυτήν την ιερή γη! Αποσάθρωσε τα πάντα και κυρίως την ψυχή του Έλληνα! 

Για να σωθεί δε η χώρα απαιτείται εκχέρσωση και εκρίζωση εκ βάθρων, ολοκλήρου του φάσματος που εκπροσωπεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Δεν θελουμε τζάκια και γόνους πολιτικών κύριοι ! Δεν θελουμε άεργους αγράμματους και αιώνιους φοιτητές – καταληψίες να το παίζουν πρωθυπουργοί. Δεν θελουμε ανθρώπους που δεν έχουν εργαστεί μια ημέρα στην ζωη τους, να έχουν υπεύθυνη θέση! Τέλος, δεν θελουμε κομματόσκυλα πολτικαντηδες παρατρεχάμενους που με τα σάλια τους σφουγγαρίζει κανεις τον Πύργο Αθηνών! 

Και πως θα γίνει τούτο; Πως θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα; 

Να γνωρίζετε κάτι• κανένας τους δεν συνειδητοποιεί τον λεγόμενο απρόβλεπτο παράγοντα! Την σπίθα εκείνη  που θα ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς άμυνας του κόσμου και θα τον παρασύρει σαν χείμαρρο στην ανατροπή των πάντων! 

Ελπίζω μόνο η επανάσταση να λάβει χώρα συγκροτημένα και με πεφωτισμένους ταγους και όχι σαν λαϊκή εξέγερση, η οποία μόνο σε κουμουνιστικα απολυταρχικά καθεστώτα οδηγεί! 

Καιρός να υπάρξει πραγματική αλλαγή σε αυτήν την χώρα! Καιρός να αναλάβουν τα ηνία της πατριώτες! 

Θυμίζω μόνο ότι όταν το πολιτικό  και κοινωνικό σύστημα στις πολεις- κράτη της αρχαίας Ελλάδας χρεωκόπησε φτανοντας στο ναδίρ του, εμφανίστηκε ενας Μέγας Αλέξανδρος που τα πήρε όλα σβάρνα και άλλαξε τον ρου της ιστορίας, ενώνοντας όλους τους Έλληνες υπό το στέμμα και το σπαθί του! Έναν τέτοιο χρειαζόμαστε τώρα! 

Δημήτριος Π. Μάρκου
Ο Δημήτριος Π. Μάρκου είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Κηφισιά. Είναι Γραμματέας Δικαιοσύνης του πολιτικού κόμματος «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ακολουθήστε μας

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
769ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
7,320ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Διαφήμιση -spot_img

ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ