Η ελπιδοφόρος έλευσις του έτους 2018

Ενώ η συμβατική ημερολογιακή καμπή μετέβη εις το Νέο έτος του 2018, άπαντες και άπασες αναμένουμε μοιρολατρικώς την, αυθωρεί και παραχρήμα, δυναμική μεταβολή των πολιτικών πραγμάτων, προς μία νέα κατεύθυνση. 

Η ανταλλαγή ευχών, πέραν από τα στερεότυπα εκφραστικά κλισέ τυποποιημένων ευχολογίων, περιέχουν μία βαθύτερη, ενσυνείδητη, μελαγχολία, ουτιδανής τροποποίησης των αντικειμενικών συνθηκών, ενόψει του διαδραμόντος Νέου  έτους.

Η αλήθεια ευρίσκεται εις την μέσην, αφενός ελπίζουμε αισιόδοξα ότι το νέο έτος αφενός, θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο δια άρδην και γόνιμες αλλαγές στο μέλλον, έχοντες υποστεί συλλήβδην την δομική καταβαράθρωση των παρελθόντων ετών, αφετέρου όμως, προαπαιτεί σωφροσύνη και καταβολή εργωδών προσπαθειών προς την κατεύθυνση αυτή. Η πιθανολογούμενη αλλαγή του πολιτικού βεβαίως και συνάμα του οικονομικού σκηνικού, δεν θα επέλθει νύκτωρ, πλην όμως μπορεί να καταστεί εφικτό με την δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων και των πολιτικών θέσεων ούτως ώστε, προϊόντος του χρόνου, να εγκαθιδρυθούν οι συνθήκες αλλαγής.

Άρα λοιπόν, απαιτείται προσωπική εργασία, προκειμένου να συμπήξουμε ένα δίαυλο αλλαγής προς την κατεύθυνση πολιτικής αλλαγής, διότι απλώς ευχολόγια άνευ συνειδητής συμβολής συνιστούν έπεα πτερόεντα, και κατάφαση τη επαχθούς δια τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα καταστάσεως.

Η Νέα λοιπόν χρονιά, συν Θεώ, εν συνδυασμό  με την ατομική μας συνεισφορά, είθε όπως συμβάλλει ουσιωδώς στην δημιουργία μίας, εκ των δυναμικών συνιστωσών, η οποία θα συντείνει στην, επί τω βελτίω, τροπή της καθημερινότητάς μας δια, εκ βάθρων πολιτικών αλλαγών.

Η αλλαγή θα συντελεστεί ένδοθεν, ήτοι προσαπαιτείται αναθεώρηση της νοοτροπίας μας, διότι οι θεσμοί, τροποποιούνται επί χάρτου, δια των Νόμων, όμως η πιστή εφαρμογή τους καθώς κι η απαρέγκλιτος τήρησής των, εναπόκειται εις την δυνητική ευχέρεια των ανθρώπων που απαρτίζουν τους Θεσμούς.

Επομένως, το μέτρο είναι η Βούληση, ως συλλογικό οντότητα, έθνος, αν είμεθα εις θέσιν να έλθουμε σε μετωπική ρήξη με το διεφθαρμένο παρελθόν μας, ίνα διαρρήξουμε τον γόρδιο δεσμό της οπισθοδρόμησης, αίροντας ιδεοληπτικές αγκυλώσεις ενός νοσηρού κρατισμού, εγκαθιδρύοντας ως έθνος Κράτος μία «Νέα Τάξη Πραγμάτων», εν τοις πράγμασι, ενδυνάμωσης των Θεσμών και υποστηρίξεως του Συντεταγμένου Κράτους Δικαίου, με γνώμονα της αυτοτέλειας του έθνους, την αυτοδυναμία των Θεσμών και των Συνταγματικό Πατριωτισμό, ως το εγγυητικό Θέμεθλον της εύρυθμης λειτουργίας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com