Αλέξης Τσίπρας: ο καλύτερος πελάτης

Τον Οκτώβριο η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να κατεδαφίσει 19 σπίτια ομογενών μας στην Χειμάρρα. Ήταν συνέχεια άλλων κατεδαφίσεων που είχαν ήδη αρχίσει από τον Ιούλιο. Η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν σκληρή και άμεση. Μερικούς μήνες μετά άρχισε να διδάσκεται σε σχολεία ανά την Ελλάδα η αλβανική γλώσσα. ‘Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά ΜΜΕ για το γεγονός της εκμάθησης των αλβανικών σε ελληνικά σχολεία, «το να αγαπάς τη γλώσσα σου δεν είναι μόνο μια προστασία του πολιτισμού και των αξιών του λαού σου, αλλά ένας σεβασμός στην ταυτότητα της καταγωγής σου από γενιά σε γενιά.» 

 

Αυτή η σκληρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης έφερε τους Αλβανούς σε πολύ δύσκολη θέση και έτσι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας σε συνέντευξη του αποφάσισε να θέσει εκ νέου και το θέμα των Τσάμηδων. Όπως δήλωσε, «Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι [Τσάμηδες] έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού όπως κανονικά μπορεί κάθε ευρωπαίος πολίτης».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει μετατραπεί στον καλύτερο πελάτη των Βαλκανίων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι, μα όλοι, θέλουν να διαπραγματευτούν μαζί του. Η διαπραγμάτευση με Τσίπρα είναι η μόνη κερδοφόρος δραστηριότητα που μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ελληνική επικράτεια. Όλα τα άλλα έχουν φορολογηθεί σε σημείο μαζικής και αμετάκλητης εξαφάνισης.

 

Τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές ικανότητες Τσίπρα τις επιβεβαίωσαν πρώτοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν την τύχη να διαπραγματευτούν με τον κ. Τσίπρα το νέο μνημόνιο που θα έσκιζε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Προσφάτως ο κ. Βίζερ, επικεφαλής του EuroWorking Group, είπε ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν αγκάλιασε τα μνημόνια όσο η σημερινή. Ενώ ο γνωστός κύριος Ντάισεμπλουμ δήλωσε ότι με Τσίπρα και Τσακαλώτο «τα πάντα έγιναν πιο εύκολα.»

 

Το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει δώσει στον κ. Τσίπρα τον τίτλο του χειρότερου διαπραγματευτή παγκοσμίως σε βάζει σε υποψίες ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι και το πιο κοφτερό μαχαίρι στο συρτάρι. Μετά από όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ορέξεις Τούρκων, Σκοπιανών και Αλβανών έχουν κτυπήσει ιστορικά υψηλά. Έτσι όπως πάει ο κ. Τσίπρας σε λίγο οι Γερμανοί θα μας ζητούν αποζημιώσεις για την περίοδο «επιτροπείας» της περιόδου 41-44. Ενώ οι Πέρσες θα θέλουν και αυτοί αποζημίωση για την παράνομη στάθμευση και παρακώλυση συγκοινωνίας των 300 στις Θερμοπύλες.  

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com