Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ

Του Χάρη Κατσιβαρδά

 

Ζούμε πράγματι ιστορικές στιγμές, η δικαστική εξουσία παντελώς ελεύθερη και ανεξάρτητη κατά την Συνταγματική επιταγή, ερειδόμενη ακηδεμόνευτα στην θεμελιώδη διάκριση των εξουσιών, κατ’ άρθρο 26 του Συντάγματος, είπε ένα ηχηρό όχι στον ολοκληρωτισμό της κυβερνήσεως, στα ανδρείκελα που επιβουλεύονται την Δημοκρατία, ακολουθώντας επάξια την ε λ ε υ θ ε ρ ί α των προπατόρων δικαστών όπως του Πολυζωίδη, Τερσέτη (στο δικαστήριο που αρνήθηκαν το 1834 να υπογράψουν την καταδίκη του Κολοκοτρώνη) καθώς και του παμμέγιστου Αντωνίου Ζηλήμονος (πρόεδρο του Αρείου Πάγου 1922-1933) και βεβαίως του μεγάλου ανδρός δικαστού εν ζωή Βασιλείου Νικόπουλου (προέδρου του Αρείου Πάγου 2007-2009).

 

Το εφαλτήριο της αντιστάσεως εκ της δικαιοσύνης αποτελεί μία αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Το προπύργιο της αληθείας ανθίσταται σθεναρώς. Η Δικαιοσύνη στην ζοφερή και ιδιαζόντως επαχθή βιούμενη «μνημονιακή» πραγματικότητα αποτελεί ένα ισχυρό ανάχωμα, συνιστά θεραπαινίδα στα δικαιώματα των πολιτών.

 

Η αλήθεια έλαμψε, ανήμερα της 26η-10-2016, του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, και συγχρόνως παραμονή της εθνικής επετείου, του Ηρωικού «Όχι» του Ιωάννη Μεταξά, το οποίο επέφερε ισχυρό πλήγμα στο μαλακό υπογάστριο του ολοκληρωτισμού.

 

Η Δικαστική εξουσία, εξικνούμενη από αγαθή προαίρεση και με το βάρος της απαρεγκλίτου εφαρμόσεως της Συνταγματικής νομιμότητος, παραμέρισε την καθιέρωση της στυγνής δικτατορία εκ μέρους της κυβερνήσεως, την πρωτοφανή φασίζουσα-Σταλινικής καταγωγής συμπεριφορά, την ωμή παρέμβαση της στον ιδιωτικό βίο των δικαστών, την ευθεία τρομοκράτησής τους, καθώς και την πρόδηλα αντιδημοκρατική συμπεριφορά της λαομίσητης και ξενόδουλης  αυτής νυν κυβερνήσεως του μορφώματος  Σύριζα.

 

Η δικαιοσύνη παραμένει αλώβητη από τον αντιδημοκρατικό ολετήρα της κυβερνήσεως, δηλώνει παρούσα και δικαιολογεί επαξίως την εμπιστοσύνη μας σε αυτή ως το έσχατο καταφύγιο, πλην όμως τον θεμελιώδη πυλώνα της ελευθερίας και της δημοκρατίας μας.

 

Η κυβέρνηση υπέστην μία συντριπτική ήττα από την αλήθεια και την νομιμότητα όπου κατατρόπωσε το χάος, το σκότος την αυθαιρεσία, πάταξε το ψεύδος των ημετέρων που ευλογούσαν “εαυτούς και αλλήλους” με συνταγματικά πραξικοπήματα.

 

Ως εκ τούτου στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε της καθολικής αστάθειας, της κατάλυσης των θεσμών, της εθνικής αποδόμησης και του ριζικού αφελληνισμού, μοναδικό «οπλοστάσιο μας» εναντίον του ολετήρα της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης πραγμάτων η αλήθεια και η συνέπεια.

                                                                                               

Χάρης Κατσιβρδάς

                                                                                                             

Δικηγόρος

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com