Τί συμβολίζει ο Αετός στην Νέα Δεξιά;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ»

Όντας ένα από τα πλέον πιο γνωστά think tanks του Συντηρητικού χώρου, το Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών ενδιαφερθήκε να μάθει για τη νέα κίνηση που φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που έχει παρουσιαστεί επέκεινα της στροφής του Κυριάκου Μητσοτάκη προς της εκσυγχρονιστική Σοσιαλδημοκρατία. Το όνομα αυτής «Νέα Δεξιά» με επικεφαλής τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη. Η χρήση του όρου «Δεξιά» είναι, όπως και να έχει, κάπως πρωτότυπη αφού η φερόμενη ως κεντροδεξιά κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης φερόταν πάντοτε ενοχικά, και πάντως αδέξια, και όχι δεξιά. Όμως αυτό που μας προκάλεσε μεγαλύτερη έκλπηξη ήταν η χρήση του αετού ως συμβόλου, η επιλογή των χρωμάτων και το γεγονός ότι κοιτάζει προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο επικοινωνήσαμε με βασικούς συντελεστές του εγχειρήματος οι οποίοι μας διέρρευσαν τις κάτωθι πληροφορίες:

«Ανακοινώθηκε και επισήμως το κόμμα του Φαήλου Κρανιδιώτη με έμβλημα έναν αετό σε πορφυρό και μπλε χρώμα. Πορφυρό γιατί ουδείς πρέπει να χαρίζει την κοινωνική ευασθησία στην αριστερά και μπλε διότι η Δεξιά οφείλει να είναι πραγματική, υπερήφανη, ξεκάθαρη και καινοτόμος στις Ιδέες της.

Ο αετός, είναι ένα διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού Έθνους από την αρχαιότητα μέχρι το Βυζάντιο. Από την Βόρειο Ήπειρο μέχρι τον Πόντο, την Κρήτη και την Κύπρο.

Κοιτάει προς τα αριστερά διότι είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί πρώτα με τον εσωτερικό ιδεολογικό δερβέναγκα που έχει μετατρέψει την φερόμενη ως «κεντροδεξιά» σε παρακολούθημα πρώτα του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρσφάτως του Σημιτικού «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν αντιπαρατεθεί ένα Συντηρητικό κόμμα πρωτίστως στην Αριστερά, με ορθολογικά, δομημένα και βαθύτατα ιδεολογικά επιχειρήματα η Δεξιά δεν θα αναστηθεί ποτέ. Αντιθέτως, θα ταυτίζεται με ολοκληρωτικά μορφώματα όπως της Χρυσής Αυγής καθιστώντας τις διαχρονικές αλλά και σύγχρονες ιδέες της Δεξιάς που σταδιακά κυριαρχεί σε όλη την Δύση ξεπερασμένες.

Ο αετός είναι φύσει επιθετικό ζώο και δεν αμύνεται. Έχει κουραστεί και η Ελλάδα να αμύνεται. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που διαθέτει μια στρατηγική γεωπολιτική θέση, ο ελληνικός λαός είναι ένα υπερήφανος λαός που ξέρει να χρεώνεται τα λάθη του αλλά παραταύτα δεν γονατίζει ποτέ. Δεν προσκυνά, δεν υποχωρεί, δεν παραδίνεται. Η Ελλάδα από τις συνεχόμενες μεταπολιτευτικές υποχωρήσεις στην Κύπρο, στα Ίμια, στην Ευρώπη και όσον αφορά την λαθρομετανάστευση έχει εθιστεί στην άμυνα, έχει εθιστεί στην ήττα ενώ είναι γεννημένη για τη νίκη. Η Ελλάδα πρέπει να θυμηθεί πώς είναι να νικάει ξανά.

Τέλος, ο αετός πετάει χέρι – χέρι με τους αγνούς ήρωες, τους πραγματικούς αριστοκράτες του Ελληνικού Έθνους, την πολεμική μας αεροπορία που με αυταπάρνηση φυλάει καθημερινά τα σύνορά μας από αυτούς που υποδύονται τους φίλους μας και απέναντι σε εκείνους που θα γυρίσει το κεφάλι ο αετός προς τα ανατολικά όταν έρθει, και θα έρθει, η ώρα».

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com