ΚΑΛΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ναι, καλά διαβάζετε! Καλώ σε επανάσταση. Όχι με τα όπλα όμως. Αυτή είναι η εύκολη λύση. Εγώ καλώ σε άλλη, δύσκολη. Επανάσταση κατά του εαυτού μας και των άλλων!

Του κακού εαυτού μας, του εγωιστή και ατομιστή,που ορίζει την ταπείνωση ως αδυναμία. Που επιδιώκει την απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών, πεπεισμένος ότι θα ζήσει πολλά χρόνια σ΄ αυτήν την πρόσκαιρη ζωή και θα πάρει όλα αυτά που έφτιαξε, μαζί του, αγνοώντας το επέκεινα.Του εαυτού μας που λησμονεί το οξύμωρο γεγονός, ότι η μόνη βεβαιότητα στην ζωή είναι ο θάνατος, ξεχνώντας ότι γεννιόμαστε μελλοθάνατοι.Του εαυτού μας που σπαταλά απίστευτες ώρες για δουλειά, διασκέδαση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξεχνά να χαρεί τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής. Που θυμάται τον Θεό με τη συχνότητα που θυμάται την ομπρέλα όταν βρέχει. Του εαυτού μας που έχει απομακρυνθεί τελείως απ’ αυτό που λέγεται πνευματική ζωή και πνευματικός αγώνας. Που δεν μπορεί να τα χωρέσει στον κόσμο των επαγγελματικών φιλοδοξιών του, στον κόσμο του champions league, των καφετεριών, των talents hows και του survivor;

     

Επανάσταση όμως και εναντίον των άλλων. Ναι των άλλων, που μας απαγορεύουν το δικαίωμα γνώμης, ιδιαίτερα αν είναι διαφορετική απ’ την δική τους. Των άλλων που θέλουν να ακολουθούμε τις προσταγές της πολιτικής ορθότητας. Των άλλων που πολεμούν λυσσαλέα αυτά που μας συνέχουν ως λαό και ως έθνος. Αυτών που μας χαρακτηρίζουν παντοιοτρόπως, όταν τολμάμε να υπερασπιζόμαστε την ταυτότητάς μας και τις παραδόσεις μας. Αυτών που κατηγορούν ως αναχρονιστική την Ορθοδοξία και είναι έτοιμοι να μας πλασάρουν οποιαδήποτε νεοεποχίτικη μπαρούφα και ανωμαλία για να μας αποδείξουν τον μοντερνισμό και την προοδευτικότητά τους.Δεν πρέπει να τους φοβόμαστε.

Ας θυμόμαστε τα αποχαιρετιστήρια  λόγια του Ιησού πριν τελειώσει ο Μυστικός Δείπνος που χλευάζουν κάποιοι θλιβεροί, ανάξιοι περεταίρω σχολιασμού: «Eν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε εγώ νενίκηκα τον κόσμο»!

Είθε ο Αναστάς Κύριος να οδηγεί τα βήματά μας και να μας βοηθήσει να φτάσουμε στην κατά χάριν θέωση. Προσδοκώντας Ανάσταση νεκρών, ας επαναστατήσουμε εναντίον του εαυτού μας και των άλλων και ας επιστρέψουμε στα νάματα της ελληνοορθοδοξίας. Καλή επ-ανάσταση!

Παναγιώτης Κωστόπουλος

Πάτρα

15/4/2017 

Pin It on Pinterest

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com